Search
menu
Search

Nieuwe Spaanse Netflix-film ‘Bird Box Barcelona’ zonder Sandra Bullock

Nieuwe Spaanse Netflix-film ‘Bird Box Barcelona’ zonder Sandra Bullock
Beeld: Barcelona Film Commission / web

Nieuwe Spaanse Netflix-film ‘Bird Box Barcelona’ zonder Sandra Bullock

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op 14 juli voegt Netflix een nieuwe Spaanse film toe aan het uitgebreide repertoire. Deze film speelt zich af in Barcelona en is een vervolg op de succesvolle film uit 2018 ‘Bird Box’ met als hoofdrolspeelster Sandra Bullock. De naam is hetzelfde, maar dan met Barcelona als toevoeging, ‘Bird Box Barcelona’ waarin de ‘Casa del Papel’-acteur Mario Casas geblinddoekt probeert te overleven in een bedreigde wereld. Onderaan dit artikel is de trailer te zien.

“Sebastiaan begint aan een overlevingsreis door de verlaten straten van Barcelona nadat een onbekende kracht de wereldbevolking drastisch heeft verminderd. Wanneer hij een ingewikkeld bondgenootschap sluit met andere overlevenden en ze proberen te ontsnappen uit de stad, doemt er echter een onverwachte en nog duisterdere bedreiging op”, volgens de officiële samenvatting van de film.

‘Bird Box Barcelona’ zal voor de Barcelona-kenners een herkenningsreis door de Catalaanse hoofdstad zijn. Daarbij moet wel gemeld worden dat delen van de stad onherkenbaar zijn door de vele speciale effecten die als lagen over de bekende plaatsen in Barcelona zijn aangebracht. Toch is het leuk om de film te bekijken en te raden waar deze is opgenomen om daarna (geblinddoekt?) door de stad te lopen, net zoals Sebastiaan en zijn dochter.

De film werd deels in januari 2022 opgenomen in de straten van Barcelona waarna de productie de studio in ging om de speciale effecten toe te voegen. Er werden opnames gemaakt in Barcelona, Granollers, Sant Esteve Sesrovires, Manresa en L’Hospitalet de Llobregat.

Vijf jaar geleden verscheen de horror- en sciencefictionfilm op Netflix, met Sandra Bullock in de hoofdrol en een cast met onder meer Trevante Rhodes, Sarah Paulson en John Malkovich. Op dit moment is ‘Bird Box’ de derde meest bekeken Engelstalige film in de geschiedenis van Netflix, met iets meer dan 282 miljoen uur aan kijktijd. Het wordt alleen overtroffen door Red Alert (1) en Don’t Look Up (2), die beiden in 2021 werden uitgebracht.

Ga naar de inhoud