Stranden van Elche krijgen gekleurde strandhuisjes om Instagrammers aan te trekken

Stranden van Elche krijgen gekleurde strandhuisjes om Instagrammers aan te trekken
Beeld: via canva.com

Stranden van Elche krijgen gekleurde strandhuisjes om Instagrammers aan te trekken

Elche staat op het punt een ware transformatie te ondergaan. De gemeente heeft plannen aangekondigd om tien kleurrijke strandhokjes te plaatsen, waarmee ze de toeristenattractie en het “visuele genot” voor bezoekers hoopt te vergroten en de stranden meer “instagrammable” te maken om meer toeristen aan te trekken.

Elche ligt aan de toeristische Costa Blanca en is een stad met een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Het is de thuisbasis van de beroemde Palmtuin van Elche, een UNESCO-werelderfgoed dat een oase van rust en schoonheid biedt te midden van de stad. Deze tuin is al een must-visit voor Instagrammers om mooie foto’s te maken, maar Elche wil meer Instagrammable plaatsen creëren.

In een poging om de stranden van Elche nog aantrekkelijker te maken voor toeristen met hun mobiele telefoon camera’s, heeft de gemeente besloten om tien kleurrijke strandhokjes te plaatsen. Deze unieke toevoeging zal niet alleen praktisch zijn voor bezoekers die zich willen verkleden, maar ook een visuele blikvanger vormen op het strand.

De strandhokjes zullen worden gemaakt van duurzaam dennenhout en geplaatst op verhoogde looppaden. Hoewel de exacte kleuren nog niet zijn vastgesteld, is het de bedoeling dat er minstens vijf verschillende kleuren worden gebruikt, waardoor een levendige en opvallende verschijning wordt gecreëerd.

Naast de visuele aantrekkingskracht, zullen de strandhokjes ook een praktische functie vervullen. Bezoekers kunnen zich hier gemakkelijk omkleden en hun spullen veilig opbergen, waardoor ze optimaal kunnen genieten van een dag aan het strand.

In het tijdperk van sociale media zullen de kleurrijke strandhokjes ongetwijfeld een populaire Instagram-hotspot worden. Toeristen zullen gretig foto’s maken van deze opvallende elementen, waardoor de bekendheid van #elche als strandbestemming zal toenemen.

De gemeente Elche heeft een budget van maximaal 37.000 euro gereserveerd voor dit project. Hoewel de precieze datum van installatie nog niet bekend is, wordt verwacht dat de strandhokjes in de loop van augustus zullen worden geplaatst, afhankelijk van de voortgang van het aanbestedingsproces.

Ga naar de inhoud