Wapenarsenaal Nederlandse bende gevonden in Málaga

Wapenarsenaal Nederlandse bende gevonden in Málaga
Beeld: Policia Nacional / Twitter

Wapenarsenaal Nederlandse bende gevonden in Málaga

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De politie heeft in een auto in een garage in Málaga een groot wapenarsenaal gevonden wat eigendom is van een vorig jaar opgepakte Nederlandse criminele bende. Het gaat om revolvers, geweren en semi automatische machinegeweren die allemaal geladen en klaar voor gebruik waren.

Na een onderzoek dat volgde op de arrestatie van diverse Nederlanders en de vondst van zes ton drugs in een loods in Málaga in oktober 2018, kon men het wapenarsenaal vinden.

In een geparkeerde auto in een garage troffen de agenten een Kalasjnikov, vijf machinegeweren, twee Skorpion-pistolen, twee automatische pistolen, een revolver, vier handgranaten en een heleboel munitie aan. Alle vuurwapens waren geladen en stonden op scherp, klaar voor gebruik.

Gedurende het onderzoek werden er niet alleen grote hoeveelheden drugs, wapens en meer dan 1 miljoen euro contant geld in beslag genomen maar ook 35 luxe personenwagens. Deze auto’s hadden dubbele bodems waarin de drugs vervoerd werden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.