Jongen rukt beide ogen uit van beveiligingsmedewerker in hotel in Cambrils

Jongen rukt beide ogen uit van beveiligingsmedewerker in hotel in Cambrils
Beeld: Estival El Dorada Hotel

Jongen rukt beide ogen uit van beveiligingsmedewerker in hotel in Cambrils

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Afgelopen dinsdag heeft een 17-jarige jongen die samen met zijn moeder te gast is in het Estival El Dorada Hotel in de kustplaats Cambrils aan de Costa Dorada een beveiligingsmedewerker zwaar verwond en vier andere personen waaronder zijn eigen moeder en een politieagent licht verwond. Als eerste sloeg de jongen zijn moeder, daarna een vriendin en een andere gast om daarna de ogen van de bewaker van het hotel uit zijn oogkassen te rukken.

De 17-jarige jongen uit L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) staat niet te boek als iemand met mentale problemen maar toch zou hij een psychische inzinking gehad hebben, iets waar hij voor de vakantie volgens zijn moeder al vaker last van heeft gehad. De jongen verbleef samen met zijn moeder in kamer 2360 van het Estival El Dorada Hotel in Cambrils.

De jongen had klaarblijkelijk een zware aanval en begon zijn moeder te slaan. Zij vroeg een vriendin die ook in het hotel verbleef om hulp maar ook zij werd door de 17-jarige jongen geslagen, net zoals een andere cliënt die probeerde de jongen tegen te houden.

Dat waren echter nog lichte verwondingen want toen de jongen die helemaal overstuur en buiten zinnen was de beveiligingsmedewerker tegenkwam sprong hij op hem en sloeg hij hem hard neer. Toen de 62-jarige bewaker bewusteloos op de grond lag bleef de jongen op hem inslaan om daarna met veel geweld de ogen uit de man zijn gezicht te trekken.

Op het moment van de aanval was 112 al gebeld en werd ook een agent van de Catalaanse politie aangevallen waarbij de jongen probeerde zijn dienstwapen af te pakken. De agent raakte licht gewond in zijn gezicht en werd daarvoor in het lokale ziekenhuis van Cambrils behandeld.

Uiteindelijk kon de jongen door de agenten worden bedwongen en in de boeien worden geslagen terwijl ambulancepersoneel een kalmerend middel toe diende om hem daarna naar het Sant Joan ziekenhuis in Reus te brengen waarna hij overgebracht werd naar een specialistische en beveiligde afdeling in het Sant Joan de Déu ziekenhuis in Barcelona.

De 62-jarige beveiligingsmedewerker van het hotel is er slecht aan toe en ligt in het Hospital Joan XXIII ziekenhuis in Tarragona op de intensive care afdeling. Men vreest niet alleen voor zijn leven maar als hij het overleefd raakt hij bijna zeker zijn ogen kwijt.

Ga naar de inhoud