Walvis zwemt de jachthaven van Valencia binnen (video’s)

Walvis zwemt de jachthaven van Valencia binnen (video’s)
Beeld: Twitter

Walvis zwemt de jachthaven van Valencia binnen (video’s)

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het is niet iets wat je elke dag zult zien en de aanwezigen waren dan ook stomverbaasd toen ze woensdag zagen hoe een grote walvis de jachthaven van Valencia in zwom. De gewone vinvis (rorcual común) had een lengte van 18 meter en was duidelijk gedesoriënteerd omdat hij tussen de boten van de Real Club Náutico zwom en daar moeilijk vandaan kon komen.

Dankzij de inzet van medewerkers van de jachthaven, de politie en vrijwilligers van vereniging Xaloc slaagde men erin de walvis de haven uit te krijgen zonder dat deze gewond raakte. Daar waren echter wel enkele pogingen voor nodig maar uiteindelijk lukte het en zwom de walvis rustig de Middellandse Zee in.

Het is niet ongewoon om rond deze tijd van het jaar walvissen te zien voor de kust van Catalonië, de Balearen eilanden, Valencia regio zoals bij de Costa Blanca of Valencia en verder naar het zuiden in Murcia en Almería. De walvissen zijn dan op weg vanuit de Middellandse Zee naar de straat van Gibraltar om zo de Atlantische Oceaan in te zwemmen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.