Walvis zwemt de jachthaven van Valencia binnen (video’s)

Walvis zwemt de jachthaven van Valencia binnen (video’s)
Beeld: Twitter

Walvis zwemt de jachthaven van Valencia binnen (video’s)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het is niet iets wat je elke dag zult zien en de aanwezigen waren dan ook stomverbaasd toen ze woensdag zagen hoe een grote walvis de jachthaven van Valencia in zwom. De gewone vinvis (rorcual común) had een lengte van 18 meter en was duidelijk gedesoriënteerd omdat hij tussen de boten van de Real Club Náutico zwom en daar moeilijk vandaan kon komen.

Dankzij de inzet van medewerkers van de jachthaven, de politie en vrijwilligers van vereniging Xaloc slaagde men erin de walvis de haven uit te krijgen zonder dat deze gewond raakte. Daar waren echter wel enkele pogingen voor nodig maar uiteindelijk lukte het en zwom de walvis rustig de Middellandse Zee in.

Het is niet ongewoon om rond deze tijd van het jaar walvissen te zien voor de kust van Catalonië, de Balearen eilanden, Valencia regio zoals bij de Costa Blanca of Valencia en verder naar het zuiden in Murcia en Almería. De walvissen zijn dan op weg vanuit de Middellandse Zee naar de straat van Gibraltar om zo de Atlantische Oceaan in te zwemmen.

Ga naar de inhoud