Voortvluchtige moordenaar uit Frankrijk zaait angst in noord-Aragón

Voortvluchtige moordenaar uit Frankrijk zaait angst in noord-Aragón
Beeld: @Gendarmerie / twitter

Voortvluchtige moordenaar uit Frankrijk zaait angst in noord-Aragón

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Sinds afgelopen dinsdag zijn de Franse en Spaanse politie op zoek naar Cédric Tauleygne. De Fransman vermoordde zijn vrouw en een vriend van haar in het Zuid Franse Tarbes en vluchtte per motor de grens over naar Spanje. Daar raakte de politie zijn spoor bijster in de buurt van de stad Jaca. Verschillende dorpen in de omgeving wachten in angst af tot de man gevonden wordt.

Tauleygne was op het ogenblik van de feiten aan het scheiden van zijn vrouw Aurélie Pardon (32). Het echtpaar heeft twee kinderen van 3 en 5 jaar. Aurélie was professor Frans in het Desaix college in Tarbes nabij de Spaanse grens. Het andere slachtoffer, Gabriel Fourmigué was professor lichamelijke opvoeding in hetzelfde college. De misdaad vond plaats in het huis van Fourmigué. De man werd neergeschoten gevonden in de douche. Aurélie werd gewond aangetroffen op straat maar zou later aan haar verwondingen bezwijken.

Tauleygne zelf is een ex politieagent en militair en is fan van recreatief wapengebruik. De Franse politie bestempelt de man dan ook als gevaarlijk, gezien hij militair getraind is en kennis van wapens heeft. De motor van Tauleygne werd gevonden op de A-1205 tussen Jaca en Bernués. Naast die dorpen bevinden ook de dorpen Atarés, Botaya en Osia zich in staat van alarm. De inwoners wordt afgeraden zich buitenshuis te begeven en hen gevraagd om alle verdachte tekenen te melden.

De Guardia Civil zoekt ondertussen met man en macht naar de moordenaar. In de hoge Pyreneeën en in de omliggende provincies zijn maar liefst 100 agenten actief op zoek. De nabije familie van de slachtoffers geniet extra beveiliging. De eerste uren was er telefonisch contact met Tauleygne. Die gaf toen aan dat hij van plan was zelfmoord te plegen. Later verloor de politie het contact, en het is dus gissen of de man nog leeft of niet.

Ga naar de inhoud