Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (66)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (66)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (66)

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Deze blog begint met een update over de verbouwing. Binnen is het nu echt klaar, bekijk vooral even de nieuwe video onderaan deze blog. Hierin krijg je een rondleiding door het huis en een beetje tuin. Buiten wordt er heel druk gewerkt om de tuin en achtergevel snel fatsoenlijk te krijgen. Twee Spaanse bouwmannen zijn bezig om de gevels netter te maken. Om het helemaal opknappen hebben we nu geen budget, hopelijk kunnen we dit in het najaar laten doen.

Zelf zijn we de tuin aan het voorbereiden voor het grind. Op diverse plekken zijn we plantenborders aan het maken, bedenken waar we terrasjes willen en natuurlijk lekkere ontspanningsplekken in de zon of schaduw creëren. Binnenkort komt het graafmannetje weer om de tuin egaal te maken en de aarde (overgebleven na het uitgraven van het zwembad) te verdelen over de tuin. Hierna kan het grind komen. Heerlijk om na een tijd alleen maar kleine klusjes uit te voeren, nu wat grotere projecten te hebben. Met een groter project zie je wat sneller resultaat en dat is fijn!

Vrijdag hebben we een professionele fotograaf in huis gehad. Zij heeft alle ruimtes zo goed mogelijk op de foto gezet. Deze foto’s gaan we gebruiken op onze eigen website en voor diverse boekingssites. Op dit moment is vooral Tom hier heel druk mee. Er moet natuurlijk heel veel worden ingesteld. Veel van deze zaken zijn niet zichtbaar, maar maken de website makkelijker in gebruik voor zowel de toekomstige gasten als voor onszelf. Zo kunnen de gasten via onze eigen website een kamer boeken en betalen. Ook staat onze website gelinkt aan bijvoorbeeld Booking.com en AirBnB. Mocht er op één van de boekingskanalen een boeking gedaan worden, dan wordt die datum op de andere geblokkeerd. Scheelt ons veel werk en hopelijk is de kans op dubbele boekingen nihil. We hopen volgende week de nieuwe website te kunnen lanceren.

Helaas is er ook een beetje minder nieuws deze week. De auto waarmee we langere afstanden rijden is stuk en zo stuk dat dit niet zomaar even te fixen is. De garage verwacht er zeker een week mee bezig te zijn en hierdoor is de rekening best aan de hoge kant. Gelukkig kennen we de garage-eigenaren goed en weten zij van onze situatie, hierdoor mogen we de rekening in meerdere delen verspreid over de komende maanden betalen. Heel fijn als mensen zo met je mee willen denken en flexibel kunnen zijn. Hasta luego, Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud