Search
menu
Search

Starbucks opent eerste winkel in Benidorm met lange wachtrijen

Starbucks opent eerste winkel in Benidorm met lange wachtrijen
Beeld: via 123rf

Starbucks opent eerste winkel in Benidorm met lange wachtrijen

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Starbucks heeft een nieuwe vestiging in gebruik genomen in Benidorm, precies in het kenmerkende gebied van de Plaza de la Hispanidad. Hiermee heeft het een plek veroverd op een van de drukst bezochte toeristische plekken van de stad: aan het uiteinde van de Gambo-straat, vlak bij het Levante-strand en aan het begin van de Avenida Mediterráneo. Door een korting op drankjes te beloven aan de eerste honderd klanten, heeft de opening van de eerste Starbucks in de stad geleid tot lange wachtrijen voor de deur.

De opening was een groot succes, ondanks de hoge temperaturen van meer dan 30 graden (in de schaduw) die al vroeg in de ochtend in Benidorm gemeten werden. Ook de benauwende hitte door een hoge vochtigheidsgraad en het gebrek aan schaduw op vele plekken van het Plaza de la Hispanidad weerhielden de ‘café para todos’ liefhebbers, zoals beloofd in de campagne, er niet van om te komen. Echter, de meeste bezoekers bleven zonder prijs achter omdat ze niet vroeg genoeg waren opgestaan.

De eerste Starbucks in Benidorm beslaat een oppervlakte van 54 vierkante meter en biedt met zijn royale terras plaats aan 60 personen. Dit is de elfde winkel die het merk in de regio Valencia opent en de vijfde in de provincie Alicante. Met de opening worden 22 nieuwe banen gecreëerd, die zich zullen wijden aan het brengen van de beste koffie-ervaring naar elke hoek van de stad.

Door deze nieuwe vestiging heeft Benidorm, en dan met name dat stadsdeel, nu een groot aantal van de belangrijkste fastfood-franchises in haar midden. Deze ketens bevinden zich op een steenworp afstand van de meer traditionele, lokale etablissementen waarmee ze concurreren.

Ga naar de inhoud