Dit is de beste Spaanse stad voor gepensioneerde buitenlanders

Dit is de beste Spaanse stad voor gepensioneerde buitenlanders
Beeld: ai-beeld / redactie

Dit is de beste Spaanse stad voor gepensioneerde buitenlanders

Pensioen is een belangrijke fase in het leven, een tijd om te genieten van de vruchten van jarenlange arbeid. Voor veel gepensioneerden is het kiezen van de perfecte locatie om hun pensioen door te brengen een cruciale beslissing. Maar wat is het beste land en beste stad om als buitenlander met pensioen te gaan?

Volgens de recente ranglijst van “LIve and Invest Overseas” is Valencia de beste stad ter wereld voor buitenlandse gepensioneerden om naartoe te verhuizen, niet Benidorm, Marbella of Málaga. Valencia heeft vele voordelen die het bijzonder aantrekkelijk maken voor buitenlandse gepensioneerden. In dezelfde ranking is Spanje ook geëindigd als beste land voor buitenlanders om met pensioen te gaan.

Valencia is niet alleen de derde grootste stad in Spanje, maar ook een van de aantrekkelijkste bestemmingen voor gepensioneerden uit het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen om hun oude dag door te brengen.

Valencia heeft een prettig klimaat met zachte winters en warme zomers, perfect voor liefhebbers van buitenactiviteiten. Bovendien kent de stad een rijke cultuur en geschiedenis met prachtige architectuur, musea en traditionele festivals die het hele jaar door gevierd worden. Het is een ideale bestemming voor mensen die willen genieten van het goede weer en de levendige sfeer van de stad.

Het leven in Valencia is over het algemeen betaalbaar, met lagere kosten voor huisvesting en levensonderhoud dan in veel andere Europese steden. De gezondheidszorg is van hoge kwaliteit en toegankelijk voor buitenlandse gepensioneerden, wat ook een belangrijke factor kan zijn bij het kiezen van een plek om je oude dag door te brengen.

Naast dat Valencia volgens de gerenommeerde website de beste stad is om met pensioen te gaan, is ook het land Spanje gekozen tot de beste bestemming voor gepensioneerden die op zoek zijn naar een permanente woonplaats.

De Spaanse levensstijl wordt vooral gewaardeerd vanwege zijn ontspannen karakter en sociale interactie. Een goed voorbeeld hiervan is de siësta, een heerlijke middagpauze die in Spanje volkomen normaal is. Daarnaast wordt ook de avondcultuur geprezen, met laat dineren en gezellige avondwandelingen (paseo). Het sociale leven in Spanje komt tot bloei in openbare ruimtes en cafés die levendig en uitnodigend zijn.

Ga naar de inhoud