Campings en jeugdkampen in Catalonië geëvacueerd vanwege hevige regen en hagel

Campings en jeugdkampen in Catalonië geëvacueerd vanwege hevige regen en hagel
Beeld: @fansdeneu / X

Campings en jeugdkampen in Catalonië geëvacueerd vanwege hevige regen en hagel

De recente zware regenval in delen van Catalonië veroorzaakte een kritieke situatie die leidde tot de ontruiming van meerdere campings en twee jeugdkampen. Deze beslissing werd genomen om de veiligheid van kampeerders te waarborgen in het licht van mogelijke overstromingen.

De politie heeft gemeld dat in 10 gemeenten de drempel van 20 liter per half uur werd overschreden. Het noodtelefoonnummer 112 ontving 146 oproepen, voornamelijk uit de regio’s van de Pyreneeën, Pre-Pyreneeën en La Plana de Lleida. Daarnaast zijn er 93 incidenten gemeld door de Catalaanse regionale overheid.

De regenbuien werden vergezeld door hagel en sterke windstoten. De kustgebieden van Barcelona en Girona werden minder getroffen. De grootste hoeveelheid regen viel in Boí met 81,5 liter, gevolgd door Pont de Suert met 58,6 liter en Pobla de Segur met 55,8 liter, allemaal in de noordelijke regio’s van Lleida.

De politie van Catalonië heeft diverse campings ontruimd die langs de rivier stonden en enkele kampeerders gedwongen om te vertrekken. Daarnaast zijn de deelnemers van twee jeugdkampen in de omgeving van Llesp en Vall de Boí overgebracht naar Pont de Suert.

Het eerste kamp had 27 volwassenen en 40 kinderen tussen 9 en 14 jaar oud. Het tweede kamp bestond uit 115 mensen, met jongeren en kinderen van 10 tot 17 jaar oud. Ambulancepersoneel heeft ongeveer tien kinderen uit dit tweede kamp behandeld voor maagklachten en braken.

Ga naar de inhoud