Man valt met bijl en mes collega’s aan in de haven van Ibiza

Man valt met bijl en mes collega's aan in de haven van Ibiza
Beeld: Policía Nacional / web

Man valt met bijl en mes collega’s aan in de haven van Ibiza

Op een rustige avond in de haven van Ibiza veranderde de sfeer plotseling in chaos. Zaterdagavond veroorzaakte een 28-jarige man uit Luanco (Asturië) die werkte op een schip van Formentera Lines, onverwacht geweld dat niemand had zien aankomen. Vier mensen raakten gewond waarvan een met ernstige hoofdwonden naar het ziekenhuis werd gebracht.

De aanval vond plaats nadat het schip was aangemeerd en de passagiers waren uitgestapt. Wat precies de aanleiding was voor het conflict, is nog onduidelijk. Wat wel vaststaat, is dat de situatie snel uit de hand liep en de aanvaller een bijl en een mes gebruikte.

De aanval heeft verschillende slachtoffers achtergelaten, waaronder een 65-jarige man die samenwoonde met de aanvaller en hoofdwerktuigkundige was op het schip. Hij liep een ernstige hoofdwond op. De kapitein van het schip en twee andere bemanningsleden raakten ook gewond, maar minder ernstig. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Tot wel 30 getuigen waren aanwezig bij het incident. Hun verklaringen schetsen een chaotisch tafereel. Getuigen zagen een vechtpartij ontstaan, waarbij de kapitein een van de matrozen sloeg. De aanvaller haalde daarna een mes tevoorschijn en stak de kapitein tweemaal in de nek. Er werd ook een bijl op de vloer van het schip gevonden. Een van de vrouwelijke bemanningsleden sprong in paniek in zee.

Na een spoedoproep kwam de Nationale Politie snel ter plaatse. De aanvaller verzette zich hevig tegen zijn arrestatie en probeerde zelfs de agenten aan te vallen. Om hem onder controle te krijgen, moest de politie een taser gebruiken.

De verdachte is opgepakt vanwege verdenking van meerdere aanvallen met een bijl en mes. Op dit moment wordt het onderzoek gericht op het motief achter deze gewelddadige uitbarsting, de mentale toestand van de verdachte tijdens het incident en eventuele eerdere waarschuwingssignalen.

Ga naar de inhoud