Voor minder dan twee euro kun je met de boot de haven van Barcelona verkennen

Voor minder dan twee euro kun je met de boot de haven van Barcelona verkennen
Beeld: Port de Barcelona / LinkedIn

Voor minder dan twee euro kun je met de boot de haven van Barcelona verkennen

Barcelona heeft een nieuwe attractie die de stad nog aantrekkelijker maakt voor zowel bewoners als toeristen. De bootexcursie, ook wel bekend als de “bus náutico”, biedt een unieke kans om de stad vanaf het water te bewonderen. Dit innovatieve vervoermiddel verbindt twee kades waardoor een panoramisch uitzicht op de haven van Barcelona mogelijk wordt voor minder dan twee of drie euro.

De introductie van de nautische bus in Barcelona markeert een belangrijke stap in de integratie van de haven met de stad. Dit nieuwe vervoermiddel revolutioneert de manier waarop mensen zich door Port Vell kunnen verplaatsen, terwijl het tegelijkertijd een duurzame en milieuvriendelijke oplossing biedt.

De “Ecocat Dos” en “Ecocat Tres” boten hebben samen een capaciteit voor 140 personen, 84 passagiers op de Ecocat Tres en 56 passagiers op de Ecocat Dos. De boten hebben een kruissnelheid van zes knopen en kunnen acht uur lang ononderbroken dienst leveren.

Een van de meest opvallende kenmerken van de “Ecocat Dos y Tres” is zijn milieuvriendelijke karakter. De bus heeft een 100% elektrische aandrijving, maakt gebruik van zonne-energie en heeft een elektrische aansluiting voor extra vermogen. Deze combinatie van technologieën zorgt ervoor dat er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten, waardoor passagiers fluisterstil kunnen reizen. Bovendien wordt 40% van het energieverbruik opgewekt door zonnepanelen aan boord.

De nautische bus vaart dagelijks van 7 tot 19 uur en heeft een uitgebreid schema met vertrek elke 15-30 minuten. De reistijd per enkele reis is slechts 10 minuten, waardoor zowel vroege vogels als late reizigers bediend worden. Met deze regelmatige dienstregeling kunnen passagiers flexibel reizen zonder lange wachttijden.

De reis kost 1,90 euro en je kunt ook een retourticket kopen voor 2,85 euro. Daarnaast zijn er opties zoals 10-rittenkaarten, dagkaarten voor 2 tot 30 dagen (40 euro) en kortingen beschikbaar voor kinderen, jongeren en senioren.

De nautische bus volgt een eenvoudige, maar strategische route die twee belangrijke punten in de haven van Barcelona verbindt. Het vertrekpunt is de “Muelle de Drassanes”, gelegen naast het Plaza de Colom (het beeld van Columbus) wat gemakkelijk bereikbaar is vauit het stadscentrum. Het eindpunt is de “Muelle de Llevant”, waar zich het onlangs gerenoveerde maritieme station bevindt met toegang tot houten kiosken met horecavoorzieningen.

Deze route biedt niet alleen een praktische verbinding tussen twee belangrijke punten in de haven, maar geeft passagiers ook de kans om de skyline van Barcelona en de bedrijvigheid in de haven te bewonderen tijdens de korte overtocht, van het einde van de beroemde Ramblas naar de bruisende wijk Barceloneta.

Ga naar de inhoud