Vrouw gebeten door vis bij strand Elche

Vrouw gebeten door vis bij strand Elche
Beeld: VisitElche / Diario Información

ALICANTE – Een 40-jarige vrouw heeft de schrik van haar leven gekregen toen ze woensdagmiddag door een grote vis werd gebeten toen ze aan het zwemmen was in de zee bij la Marina in Elche. De onbekende vis beet de vrouw zo hard dat een van haar pezen kapot werd gebeten en de toeriste met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

Het voorval deed zich voor op het Rebollo strand in La Marina in Elche, provincie Alicante. Een 40-jarige vrouw die samen met haar echtgenoot en zoontje op vakantie is op een camping in Elche werd flink gebeten door een vis. Ze schreeuwde het uit van de pijn en al snel was er veel bloed te zien. De vis had namelijk een pees doorgebeten. 

De vrouw werd door haar echtgenoot in zijn armen al hevig bloedend uit de zee gehaald waarna ze naar een eerste hulp post gingen waar ze aan haar wonden werd behandeld. Daar besloot men de vrouw met een ambulance naar het ziekenhuis in Elche te sturen waar men in eerste instantie dacht aan een glaswond.

Maar na inspectie bleek dat de vrouw bijt markeringen had waarna men tot de conclusie kwam dat de vrouw gebeten was door een nog onbekende vis. Het bleek ook dat de vis een pees (verbinding tussen spier en bot) had doorgebeten maar de schade was niet zo erg dat de vrouw geopereerd moest worden.

Vreemd genoeg werd het zwemmen in zee dit keer niet verboden. Half juli werden twee jongens gebeten door vissen waarna de El Pinet en El Rebollo stranden in La Marina gesloten werden en het zwemmen in zee verboden was. Veel strandgangers waren dan ook verrast dat dit keer niet besloten werd het zwemmen in zee tijdelijk te verbieden.

Het is in het geval van deze nieuwe bijtwond nog onbekend welke vis dit veroorzaakt heeft. In de zomer van 2018 werden er honderden beten geregistreerd door o.a. zadelzeebrasem (obladas) vissen, zeeanemonen (anémonas) en grote pieterman (pez araña) vissen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
11 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik heb het gevoel dat hier behoorlijk afgeweken wordt van het onderwerp.

Deze zomer zijn er tamelijk wat pijlstaartroggen gesignaleerd in zuid-oost Spanje. Die kunnen ook lelijke sneren uitdelen met hun staart, resulteert in snijwonden.

De zee is eng weet je hoeveel rare vieze beesten er leven waar we nog geen weet van hebben en door dat over vissen wat ze doen krijg je meer en meer van dit soort dingen.

Aanvulling en/of correctie: 1. “Ze schreeuwde het uit van de pijn en al snel was er veel bloed te zien. De vis had NAMELIJK een pees doorgebeten. ” Namelijk???? er zit geen/nauwelijks bloed in een pees. Dat vele bloed kwam dus niet daardoor. Ze zal best wel pijn hebben gehad en ook zal het wel gebloed hebben. 2. “een pees doorgebeten” dus verbinding tussen spier en bot is verbroken, weg? Vervolgens “schade was niet zo erg dat de vrouw geopereerd moest worden” OF de pees zit nog vast aan het bot/spier en een zelfstandige genezing is mogelijk OF er moet… Lees verder »

Mierenneuker of medisch onderlegd? In elk geval het eerste…

Hij heeft gewoon gelijk, klaar

Hahaha!

Ja ik zeg dat ook tegen de mensen dat in het zuiden niet zo goed is te heet teveel heftige, regenval, aardbevingen, koud in de winter, te heet in de zomer, maar mensen willen niet luisteren, kreeg zelf een berichtje dat ik zo negatief was met de raad en zie 43º in de streel van Malaga Alicante en de vochtigheid graad is er hoger. Woon 20j in Salou Cataluñya + 9º in de winter en 36º die mijn kwik thermometer aan geef op 20 jaar aub. Wonen in een huis (met tralies aan de vensters) is vlak tegen de grond… Lees verder »

Dat is een spannend verhaal Ad. Maar helaas vlees nog vis.

Zie Anja. Is maar goed dat je naar mij hebt geluisterd.. niks dan ellende in het zuiden. Aardbevingen, heel veel regen. En in de zomer tijd veel te heet.. Hier ben je toch een stukken veiliger

Heb je het nou over Nederland? De Groningse aardbevingen, de regen die 320 dagen valt, en de extreme hitte 3 dagen per zomer?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.