skip to Main Content
Vrouw gebeten door vis bij strand Elche
VisitElche / Diario Información

Vrouw gebeten door vis bij strand Elche

ALICANTE – Een 40-jarige vrouw heeft de schrik van haar leven gekregen toen ze woensdagmiddag door een grote vis werd gebeten toen ze aan het zwemmen was in de zee bij la Marina in Elche. De onbekende vis beet de vrouw zo hard dat een van haar pezen kapot werd gebeten en de toeriste met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

Het voorval deed zich voor op het Rebollo strand in La Marina in Elche, provincie Alicante. Een 40-jarige vrouw die samen met haar echtgenoot en zoontje op vakantie is op een camping in Elche werd flink gebeten door een vis. Ze schreeuwde het uit van de pijn en al snel was er veel bloed te zien. De vis had namelijk een pees doorgebeten. 

De vrouw werd door haar echtgenoot in zijn armen al hevig bloedend uit de zee gehaald waarna ze naar een eerste hulp post gingen waar ze aan haar wonden werd behandeld. Daar besloot men de vrouw met een ambulance naar het ziekenhuis in Elche te sturen waar men in eerste instantie dacht aan een glaswond.

Maar na inspectie bleek dat de vrouw bijt markeringen had waarna men tot de conclusie kwam dat de vrouw gebeten was door een nog onbekende vis. Het bleek ook dat de vis een pees (verbinding tussen spier en bot) had doorgebeten maar de schade was niet zo erg dat de vrouw geopereerd moest worden.

Vreemd genoeg werd het zwemmen in zee dit keer niet verboden. Half juli werden twee jongens gebeten door vissen waarna de El Pinet en El Rebollo stranden in La Marina gesloten werden en het zwemmen in zee verboden was. Veel strandgangers waren dan ook verrast dat dit keer niet besloten werd het zwemmen in zee tijdelijk te verbieden.

Het is in het geval van deze nieuwe bijtwond nog onbekend welke vis dit veroorzaakt heeft. In de zomer van 2018 werden er honderden beten geregistreerd door o.a. zadelzeebrasem (obladas) vissen, zeeanemonen (anémonas) en grote pieterman (pez araña) vissen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Deze zomer zijn er tamelijk wat pijlstaartroggen gesignaleerd in zuid-oost Spanje. Die kunnen ook lelijke sneren uitdelen met hun staart, resulteert in snijwonden.

 2. De zee is eng weet je hoeveel rare vieze beesten er leven waar we nog geen weet van hebben en door dat over vissen wat ze doen krijg je meer en meer van dit soort dingen.

 3. Aanvulling en/of correctie:
  1. “Ze schreeuwde het uit van de pijn en al snel was er veel bloed te zien. De vis had NAMELIJK een pees doorgebeten. ” Namelijk???? er zit geen/nauwelijks bloed in een pees. Dat vele bloed kwam dus niet daardoor. Ze zal best wel pijn hebben gehad en ook zal het wel gebloed hebben.
  2. “een pees doorgebeten” dus verbinding tussen spier en bot is verbroken, weg? Vervolgens “schade was niet zo erg dat de vrouw geopereerd moest worden” OF de pees zit nog vast aan het bot/spier en een zelfstandige genezing is mogelijk OF er moet toch wel degelijk worden ingegrepen (als de pees los zit) om deze weer vast te zetten…….
  M.i. dus een onjuiste weergave,

 4. Ja ik zeg dat ook tegen de mensen dat in het zuiden niet zo goed is te heet teveel heftige, regenval, aardbevingen, koud in de winter, te heet in de zomer, maar mensen willen niet luisteren, kreeg zelf een berichtje dat ik zo negatief was met de raad en zie 43º in de streel van Malaga Alicante en de vochtigheid graad is er hoger. Woon 20j in Salou Cataluñya + 9º in de winter en 36º die mijn kwik thermometer aan geef op 20 jaar aub. Wonen in een huis (met tralies aan de vensters) is vlak tegen de grond met alle warmte erbij Spanjaarden wonen liefst op het vijfde verdiep als het kan, liefst hoog maar niet onder het dak. Komt er bij dat je veel geld uit geeft aan de airco

 5. Zie Anja. Is maar goed dat je naar mij hebt geluisterd.. niks dan ellende in het zuiden. Aardbevingen, heel veel regen. En in de zomer tijd veel te heet.. Hier ben je toch een stukken veiliger

  1. Heb je het nou over Nederland? De Groningse aardbevingen, de regen die 320 dagen valt, en de extreme hitte 3 dagen per zomer?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by