Vrouw gebeten door vis bij strand Elche

Vrouw gebeten door vis bij strand Elche
Beeld: VisitElche / Diario Información

Vrouw gebeten door vis bij strand Elche

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Een 40-jarige vrouw heeft de schrik van haar leven gekregen toen ze woensdagmiddag door een grote vis werd gebeten toen ze aan het zwemmen was in de zee bij la Marina in Elche. De onbekende vis beet de vrouw zo hard dat een van haar pezen kapot werd gebeten en de toeriste met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

Het voorval deed zich voor op het Rebollo strand in La Marina in Elche, provincie Alicante. Een 40-jarige vrouw die samen met haar echtgenoot en zoontje op vakantie is op een camping in Elche werd flink gebeten door een vis. Ze schreeuwde het uit van de pijn en al snel was er veel bloed te zien. De vis had namelijk een pees doorgebeten. 

De vrouw werd door haar echtgenoot in zijn armen al hevig bloedend uit de zee gehaald waarna ze naar een eerste hulp post gingen waar ze aan haar wonden werd behandeld. Daar besloot men de vrouw met een ambulance naar het ziekenhuis in Elche te sturen waar men in eerste instantie dacht aan een glaswond.

Maar na inspectie bleek dat de vrouw bijt markeringen had waarna men tot de conclusie kwam dat de vrouw gebeten was door een nog onbekende vis. Het bleek ook dat de vis een pees (verbinding tussen spier en bot) had doorgebeten maar de schade was niet zo erg dat de vrouw geopereerd moest worden.

Vreemd genoeg werd het zwemmen in zee dit keer niet verboden. Half juli werden twee jongens gebeten door vissen waarna de El Pinet en El Rebollo stranden in La Marina gesloten werden en het zwemmen in zee verboden was. Veel strandgangers waren dan ook verrast dat dit keer niet besloten werd het zwemmen in zee tijdelijk te verbieden.

Het is in het geval van deze nieuwe bijtwond nog onbekend welke vis dit veroorzaakt heeft. In de zomer van 2018 werden er honderden beten geregistreerd door o.a. zadelzeebrasem (obladas) vissen, zeeanemonen (anémonas) en grote pieterman (pez araña) vissen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.