Werkzaamheden hangbrug El Saltillo wandeling eindelijk begonnen

Werkzaamheden hangbrug El Saltillo wandeling eindelijk begonnen
Beeld: YouTube

Werkzaamheden hangbrug El Saltillo wandeling eindelijk begonnen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Na maanden van vertragingen door o.a. de noodtoestand, de corona-crisis en diverse bureaucratische problemen is men eindelijk begonnen met de werkzaamheden om de nieuwe hangbrug van de wandeling El Saltillo te installeren. El Saltillo wordt vaker gezien als de concurrentie voor de (drukke) Caminito del Rey in de provincie Málaga maar tot op de dag van vandaag is deze wandeling niet te maken vanwege de werkzaamheden.

Als onderdeel van de ‘Gran senda de Málaga’ (de lange wandeling van Málaga) is men bij het dorp Canillas de Aceituno in de provincie Málaga begonnen met de verbetering en verlenging van de wandeling El Saltillo. Er zijn reeds metalen wandelpaden langs de rotsen bevestigd en de route is al jaren te bewandelen maar er komt nu een speciale hangbrug bij.

Het gaat om een 46 meter lange en 1,20 meter brede ‘puente colgante’ die op zo’n 50 meter hoogte boven de rivier Almanchares komt te hangen. Het geheel van werkzaamheden kost ruim 600.000 euro en wordt gefinancierd door de Diputación de Málaga. Op onderstaande video is een impressie te zien van de nieuwe hangbrug die een nieuwe impuls aan deze wandeling moet gaan geven. 

De nieuw aan te leggen hangbrug wordt de enige hangbrug van de Gran Senda de Málaga (GR-249), een geheel van wandelroutes door de provincie Málaga. In feite vormt deze hangbrug onderdeel van etappe zeven van het lange wandelpad in de provincie. In dit geval tussen Canillas de Aceituno en Cómpeta.

De Gran Senda de Málaga bestaat uit 35 etappes van in totaal 745 km in negen comarcas en 57 gemeenten. Deze lange wandelroute gaat door de drie nationale parken, drie natuurparken, twee natuurreservaten en drie natuurgebieden en in feite verbonden met de Camino Mozárabe de Santiago (GR 245) en de Europese (GR–92 E-12) die helemaal langs de Middellandse Zee gaat tot in Griekenland.

LEESTIP: De omschrijving van de wandeling in het Nederlands (met foto’s)

De Sendero El Saltillo is te vinden in de Axarquia streek van de provincie Málaga en hoort bij de gemeente Canillas de Aceituno. Het gaat hier, zoals Stefania van Lieshout in haar blog schrijft, over een wandeling met minimale inspanning maar met een maximaal resultaat.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.