Nederlander wordt Spanje uitgezet vanwege aanhoudende problemen met justitie

Nederlander wordt Spanje uitgezet vanwege aanhoudende problemen met justitie
Beeld: Twitter

Nederlander wordt Spanje uitgezet vanwege aanhoudende problemen met justitie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SEVILLA – Het komt niet vaak voor maar het regionale Hooggerechtshof van Andalusië heeft toestemming gegeven om een lastige Nederlander het land uit te zetten. De onbekende Nederlander in kwestie woont sinds 2008 legaal in Spanje maar heeft daarvoor en sindsdien alleen maar voor problemen met justitie gezorgd. De Nederlander werd drie keer veroordeeld, verblijft nu weer in de gevangenis en het is niet bekend waarvan hij in Spanje leeft.

De Nederlander, wiens identiteit niet bekend werd gemaakt, is in Spanje in 2003 en 2016 veroordeeld voor drugshandel en drugsgerelateerde feiten waarvan een behoorlijk ernstig. Daarnaast heeft de Nederlander ook een veroordeling voor een verkeersovertreding in 2008 en ontving hij diverse sancties voor zijn slecht gedrag tijdens een gevangenisstraf.

De Nederlander wordt nu Spanje uitgezet en mag de komende drie jaar niet terugkeren naar Spaans grondgebied. De Nederlander schijnt al sinds 2008 legaal in Spanje te wonen maar sinds 2012 is niet bekend waar de Nederlander van leeft terwijl het volgens de krant om een gezonde jongeman gaat.

Het is volgens de regionale krant in Sevilla niet gebruikelijk dat iemand vanwege enkele strafrechtelijke veroordelingen Spanje wordt uitgezet maar de Nederlander vormt een reële en ernstige bedreiging en tast een fundamenteel aspect van de samenleving aan. Op dit moment verblijft de Nederlander in de gevangenis waar hij te horen heeft gekregen dat hij Spanje moet verlaten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.