Nederlander wordt Spanje uitgezet vanwege aanhoudende problemen met justitie

Nederlander wordt Spanje uitgezet vanwege aanhoudende problemen met justitie
Beeld: Twitter

Nederlander wordt Spanje uitgezet vanwege aanhoudende problemen met justitie

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Het komt niet vaak voor maar het regionale Hooggerechtshof van Andalusië heeft toestemming gegeven om een lastige Nederlander het land uit te zetten. De onbekende Nederlander in kwestie woont sinds 2008 legaal in Spanje maar heeft daarvoor en sindsdien alleen maar voor problemen met justitie gezorgd. De Nederlander werd drie keer veroordeeld, verblijft nu weer in de gevangenis en het is niet bekend waarvan hij in Spanje leeft.

De Nederlander, wiens identiteit niet bekend werd gemaakt, is in Spanje in 2003 en 2016 veroordeeld voor drugshandel en drugsgerelateerde feiten waarvan een behoorlijk ernstig. Daarnaast heeft de Nederlander ook een veroordeling voor een verkeersovertreding in 2008 en ontving hij diverse sancties voor zijn slecht gedrag tijdens een gevangenisstraf.

De Nederlander wordt nu Spanje uitgezet en mag de komende drie jaar niet terugkeren naar Spaans grondgebied. De Nederlander schijnt al sinds 2008 legaal in Spanje te wonen maar sinds 2012 is niet bekend waar de Nederlander van leeft terwijl het volgens de krant om een gezonde jongeman gaat.

Het is volgens de regionale krant in Sevilla niet gebruikelijk dat iemand vanwege enkele strafrechtelijke veroordelingen Spanje wordt uitgezet maar de Nederlander vormt een reële en ernstige bedreiging en tast een fundamenteel aspect van de samenleving aan. Op dit moment verblijft de Nederlander in de gevangenis waar hij te horen heeft gekregen dat hij Spanje moet verlaten.

Ga naar de inhoud