Search
menu
Search

ALDI opent supermarkt naast de luxe winkelstraat Paseo de Gracía in Barcelona

ALDI opent supermarkt naast de luxe winkelstraat Paseo de Gracía in Barcelona
Beeld: via 123rf

ALDI opent supermarkt naast de luxe winkelstraat Paseo de Gracía in Barcelona

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Als het aankomt op het selecteren van winkellocaties, kiezen supermarktketens steeds exclusievere plekken. De populaire Duitse keten ALDI heeft recent een winkelruimte van ruim 1.000 m² gehuurd op Gran Vía 642, gelegen tussen Pau Claris en Paseo de Gracia, de duurste winkelstraat in Spanje om een handelszaak te beginnen.

In augustus worden de laatste aanpassingen en bouwwerkzaamheden aan de gehuurde winkelruimte voltooid. Volgens de lokale website Metropoli Abierta zal ALDI tussen september en oktober van dit jaar zijn deuren openen. De ruimte bestaat uit twee verdiepingen: een begane grond van 787 m² en een kelderverdieping van 373 m².

ALDI zet met de nieuwe winkel voet aan de grond in het meest chique deel van Barcelona, waarbij de nadruk ligt op dienstverlening aan toeristen en kantoormedewerkers, eerder dan op grootschalige boodschappen.

In de provincie Barcelona heeft ALDI zijn grootste aantal winkels in Spanje, namelijk meer dan 60. Landelijk gezien heeft de Duitse supermarktketen meer dan 400 winkels, waarvan er 90 in Catalonië gevestigd zijn. Begin 2023 maakte het bedrijf bekent dat het voornemens is om in dat jaar 50 nieuwe winkels in Spanje te openen. Dit betekent dat het gedurende de laatste zes maanden 37 nieuwe winkels zal openen, waaronder de winkel aan de Gran Vía.

Ga naar de inhoud