Op de Britten na komen de meeste toeristen aan de Costa Blanca uit Nederland

Op de Britten na komen de meeste toeristen aan de Costa Blanca uit Nederland
Beeld: via 123rf

Op de Britten na komen de meeste toeristen aan de Costa Blanca uit Nederland

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Nederlandse toeristen kiezen steeds vaker voor de provincie Alicante. In juni overtrof deze groep internationale vakantiegangers zelfs de aantallen uit de traditioneel grote landen Frankrijk en Duitsland. Alleen het Verenigd Koninkrijk levert meer bezoekers, waardoor Nederland een belangrijke speler is geworden in het toerisme van de Costa Blanca.

Nederlandse toeristen tonen een groeiende belangstelling voor de Costa Blanca en de provincie Alicante. Zozeer zelfs dat ze in 2023 de op één na grootste groep bezoekers vormen, net achter de Britten. Uit cijfers van het Spaanse Statistiekbureau INE van juni blijkt dat, naast de ruim 240.000 Britten die hun vakantie in Alicante vierden, 40.000 Nederlanders deze provincie als vakantiebestemming hebben gekozen.

Het aantal Nederlanders (40.000) dat naar de provincie Alicante trok was hoger dan de toeristen uit Frankrijk en Duitsland. Samen met het Verenigd Koninkrijk (240.000) vormen deze landen de kernmarkt voor het toerisme aan de Costa Blanca. Duitsland stond op de ranglijst als derde met 36.000 toeristen, daarna kwamen Noorwegen met 32.000, België met 30.000, Frankrijk met 29.000 en Ierland met 26.000 bezoekers.

“Nederland en België zijn altijd belangrijke markten voor ons geweest. Hoewel ze wat betreft aantal misschien niet zo groot zijn als sommige andere landen, vertegenwoordigen ze wel een groep toeristen die aanzienlijk besteedt en daarmee een belangrijke impuls geeft aan de economie. Het zijn klanten die we zeker niet mogen vergeten”, aldus de president van de hotelvereniging Hosbec.

Hosbec geeft aan dat de vereniging strategieën en culturele en sportieve evenementen ontwikkelt om de doelgroep te vergroten. Ze willen niet alleen ouderen uit deze landen aantrekken, maar ook jongeren en gezinnen. Het doel is om de provincie aantrekkelijk te maken voor toeristen van alle leeftijden.

Ga naar de inhoud