Politie in burger controleren op hondenpoep in Cullera (Valencia)

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Agenten van de Policía Local van de kustplaats Cullera in de provincie Valencia gaan in burger (kleding) surveilleren om hondeneigenaren erop te betrappen wanneer ze de uitwerpselen van hun honden niet opruimen. Deze onverantwoordelijke personen kunnen dan meteen beboet worden met bekeuringen die oplopen tot 90 euro.

De gemeente zegt dat het een drastische maatregel is maar blijkbaar is het probleem van de hondenpoep zo groot in Cullera dat dit nodig is. De gemeente heeft wel toestemming moeten vragen aan de regionale autoriteiten om agenten in burger rond te laten lopen.

In eerste instantie zal dit alleen deze maand september als proefperiode gaan gebeuren maar bij succes wordt het eventueel verlengd. De eerste week van deze maand heeft dit al voor enige succes gezorgd waarbij er diverse boetes werden uitgeschreven maar waarbij er op sommige plaatsen ook minder hondendrollen te vinden zijn.

De gemeente wil de hondeneigenaren erop wijzen dat het noodzakelijk is om de straten schoon te houden en hen min of meer opvoeden en dat kan tegenwoordig blijkbaar alleen met bekeuringen die kunnen oplopen tot 90 euro.

Eigenaren worden met hun honden verwezen naar de hondenuitlaatplaatsen (pipicanes). Daarnaast heeft de gemeente afvalbakken geplaatst waar ook gratis plastic poepzakjes te vinden zijn.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

9
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Vangestel henri

Pakkans moet omhoog er liggen er teveel,en zwaardere boetes of straffen 1 week drollen laten op kuisen

Harrie

Ik koop hier bij de dieren speciaal zaak zakjes die gemaakt zijn van mais afval, vergaan perfect, de boete van 90,00 EURo is terecht.

Herman

In Denia en Jesus Pobre, staan een soort automaten waar men deze zkjes gratis er uit kan halen. Deze automaten worden ook geregeld bijgevuld.

Jopke

Mooi initiatief, heb ik nog maar 1 keer tegengekomen: eind jaren ‘90 in Luxembourg-stad

Anki jonker

Helemaal goed het opruimen van het poepje van je hond. We hebben zelf een straathondje geadopteerd uit la linea. http://Www.animalinneed.com. Maar er zijn nog zoveel straathondjes, hoe moet het met hun poepjes?

Jopke

Heel nobel van jou, weer een sukkeltje gered

Diske

Dat zouden ze overal moeten doen. De voetpaden in Los Dolses liggen er vol van … Ik heb ook een hondje waarvan ik de kleine drolletjes telkens netjes in een zakje doe en dan in de dichtstbijzijnde vuilbak kieper, maar blijkbaar doet niet iedereen dat. Zegt een mevrouw tegen mij, dat kan je toch niet menen, telkens een plastic zakje, hoe slecht voor het milieu is dat, zeg. Tja … ik wist even niet wat zeggen. Ik dacht toch dat ik goed bezig was ? bestaan er eigenlijk papieren hondenpoepzakjes ? Of is dat niet beter voor het milieu ?… Lees verder »

Jopke

Er bestaan papieren zakjes die voorzien zijn van harde brede randen die dienen als schepje. Ik gebruik echter van die groene plastieken poepzakjes die na een tijdje vanzelf vergaan, dat gaat zelfs sneller als ze in contact komen met water

Herman

Prima die boetes al vind ik ze wel laag, hier in Denia en Jesus Pobre is de boete euro 600,00.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.