skip to Main Content
Politie in burger controleren op hondenpoep in Cullera (Valencia)
Archieffoto

Politie in burger controleren op hondenpoep in Cullera (Valencia)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Politie in burger controleert op hondenpoep in Cullera

Archieffoto

VALENCIA – Agenten van de Policía Local van de kustplaats Cullera in de provincie Valencia gaan in burger (kleding) surveilleren om hondeneigenaren erop te betrappen wanneer ze de uitwerpselen van hun honden niet opruimen. Deze onverantwoordelijke personen kunnen dan meteen beboet worden met bekeuringen die oplopen tot 90 euro.

De gemeente zegt dat het een drastische maatregel is maar blijkbaar is het probleem van de hondenpoep zo groot in Cullera dat dit nodig is. De gemeente heeft wel toestemming moeten vragen aan de regionale autoriteiten om agenten in burger rond te laten lopen.

In eerste instantie zal dit alleen deze maand september als proefperiode gaan gebeuren maar bij succes wordt het eventueel verlengd. De eerste week van deze maand heeft dit al voor enige succes gezorgd waarbij er diverse boetes werden uitgeschreven maar waarbij er op sommige plaatsen ook minder hondendrollen te vinden zijn.

De gemeente wil de hondeneigenaren erop wijzen dat het noodzakelijk is om de straten schoon te houden en hen min of meer opvoeden en dat kan tegenwoordig blijkbaar alleen met bekeuringen die kunnen oplopen tot 90 euro.

Eigenaren worden met hun honden verwezen naar de hondenuitlaatplaatsen (pipicanes). Daarnaast heeft de gemeente afvalbakken geplaatst waar ook gratis plastic poepzakjes te vinden zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
  1. Ik koop hier bij de dieren speciaal zaak zakjes die gemaakt zijn van mais afval, vergaan perfect, de boete van 90,00 EURo is terecht.

    1. In Denia en Jesus Pobre, staan een soort automaten waar men deze zkjes gratis er uit kan halen. Deze automaten worden ook geregeld bijgevuld.

  2. Dat zouden ze overal moeten doen. De voetpaden in Los Dolses liggen er vol van … Ik heb ook een hondje waarvan ik de kleine drolletjes telkens netjes in een zakje doe en dan in de dichtstbijzijnde vuilbak kieper, maar blijkbaar doet niet iedereen dat. Zegt een mevrouw tegen mij, dat kan je toch niet menen, telkens een plastic zakje, hoe slecht voor het milieu is dat, zeg. Tja … ik wist even niet wat zeggen. Ik dacht toch dat ik goed bezig was ? bestaan er eigenlijk papieren hondenpoepzakjes ? Of is dat niet beter voor het milieu ? Beats me … ik blijf netjes opruimen want poep op de stoep kan niet ?

    1. Er bestaan papieren zakjes die voorzien zijn van harde brede randen die dienen als schepje. Ik gebruik echter van die groene plastieken poepzakjes die na een tijdje vanzelf vergaan, dat gaat zelfs sneller als ze in contact komen met water

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken