Politie in burger controleren op hondenpoep in Cullera (Valencia)

Oeps ... foto ontbreekt!

Politie in burger controleren op hondenpoep in Cullera (Valencia)

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Agenten van de Policía Local van de kustplaats Cullera in de provincie Valencia gaan in burger (kleding) surveilleren om hondeneigenaren erop te betrappen wanneer ze de uitwerpselen van hun honden niet opruimen. Deze onverantwoordelijke personen kunnen dan meteen beboet worden met bekeuringen die oplopen tot 90 euro.

De gemeente zegt dat het een drastische maatregel is maar blijkbaar is het probleem van de hondenpoep zo groot in Cullera dat dit nodig is. De gemeente heeft wel toestemming moeten vragen aan de regionale autoriteiten om agenten in burger rond te laten lopen.

In eerste instantie zal dit alleen deze maand september als proefperiode gaan gebeuren maar bij succes wordt het eventueel verlengd. De eerste week van deze maand heeft dit al voor enige succes gezorgd waarbij er diverse boetes werden uitgeschreven maar waarbij er op sommige plaatsen ook minder hondendrollen te vinden zijn.

De gemeente wil de hondeneigenaren erop wijzen dat het noodzakelijk is om de straten schoon te houden en hen min of meer opvoeden en dat kan tegenwoordig blijkbaar alleen met bekeuringen die kunnen oplopen tot 90 euro.

Eigenaren worden met hun honden verwezen naar de hondenuitlaatplaatsen (pipicanes). Daarnaast heeft de gemeente afvalbakken geplaatst waar ook gratis plastic poepzakjes te vinden zijn.

Ga naar de inhoud