Alicante wil grootste kerststal ter wereld als toeristische trekpleister hebben

Alicante wil grootste kerststal ter wereld als toeristische trekpleister hebben
Beeld: VOORBEELDFOTO / Pixabay

Alicante wil grootste kerststal ter wereld als toeristische trekpleister hebben

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Madrid, Málaga, Barcelona en ook Vigo zijn de steden waar men geleerd heeft dat de kerstperiode commercieel erg aantrekkelijk is. Daarom wordt er door deze steden veel geïnvesteerd in de kerstversiering en speciale activiteiten zoals het muziek- en lichtspektakel in Málaga of de enorme hoeveelheid kerstverlichting in Vigo. Maar ook Alicante wil op de kerstkaart komen te staan als een van de beste kerst steden van Spanje.

Daarom heeft men in de hoofdstad van de Costa Blanca aangekondigd dat ze de grootste kerststal van Spanje en zelfs ter wereld willen hebben. De gemeente heeft besloten zo’n 123.200 euro voor dat project uit te trekken om de kerstfiguren van maar liefst 15 meter hoog gedurende drie jaar te installeren.

Iedere stad in Spanje heeft een kerststal maar Alicante wil niet zo maar een ‘belén’ hebben maar dé kerststal. Deze moet te zien zijn van 1 december tot en met 6 januari en moet de nieuwe toeristische trekpleister van de stad worden.  

De ‘belén de Alicante’ zal drie afbeeldingen bevatten van de Heilige Familie (Sagrada Familia) te weten Jozef van Nazareth (San José), de Maagd (La Virgen) en baby Jezus (El Niño Jesús) met een minimum hoogte van 15 meter voor de langste van de drie, San José. De kerststal zal dit jaar op het gemeenteplein ofwel Plaza del Ayuntamiento komen te staan.

Met een 15 meter hoge Jozef van Nazareth en naar verhoudingsgewijze grote Maagd en Jezus meent de gemeente Alicante dat dit de grootste kerststal ter wereld zal worden. Daarom heeft men al een verzoek ingediend bij het World Guinness Records om op de lijst te verschijnen. 

Ga naar de inhoud