Meer dan 40 miljoen toeristen en 50 miljard euro inkomsten minder in Spanje

Europa Press
Beeld: Europa Press

Meer dan 40 miljoen toeristen en 50 miljard euro inkomsten minder in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Dat 2020 geen goed toeristen jaar zal worden was natuurlijk al veel langer bekend maar als je de negatieve spiraal in cijfers ziet dan schrik je wel even. Er zijn tussen zullen tussen begin januari en eind juli naar grote waarschijnlijkheid 40 miljoen minder internationale toeristen naar Spanje komen waardoor er 50 miljard euro minder uitgegeven wordt door toeristen.

In het recordjaar 2019 wat betreft internationale vakantiegangers werden er tot en met augustus al 58 miljoen toeristen geregistreerd met alleen in de maand augustus 10,1 miljoen vakantiegangers uit het buitenland. De cijfers over het aantal buitenlandse toeristen in de maand augustus zijn nu nog niet bekend maar tot en met juli dit jaar kwamen er slechts 13,2 miljoen vakantiegangers naar Spanje.

Stel dat dezelfde lijn wordt doorgezet dan in juli dan komen er in augustus zo’n 2,5 miljoen buitenlandse toeristen bij waardoor het totaal tussen begin januari en eind augustus op zo’n 15 tot 16 miljoen internationale vakantiegangers zal komen wat meer dan 40 miljoen toeristen minder is dan in 2019. 

Tot en met juli is het aantal toeristen dat naar Spanje kwam gedaald met 72,4% maar het goede nieuws is dat er toch nog in juli bijna 2,5 miljoen toeristen naar Spanje kwamen waaronder 189.995 Nederlanders en 154.826 Belgen. 

De corona-crisis en met name de negatieve reisadviezen van andere landen voor reizen naar Spanje, zoals het oranje reisadvies van Nederland voor heel Spanje en het rode reisadvies voor heel Spanje behalve Tenerife van België, zullen ervoor zorgen dat de maand september en de rest van het jaar waarschijnlijk desastreus zal zijn voor het toerisme.

Ga naar de inhoud