IMSERSO seniorenreizen in Spanje worden in oktober 2021 hervat zonder vaccinatieplicht

IMSERSO seniorenreizen in Spanje worden in oktober 2021 hervat zonder vaccinatieplicht
Beeld: Europa Press

IMSERSO seniorenreizen in Spanje worden in oktober 2021 hervat zonder vaccinatieplicht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De IMSERSO seniorenreizen in Spanje zijn tot en met september dit jaar geannuleerd maar het verantwoordelijke Ministerie van Sociale Zaken zegt dat de IMSERSO-reizen vanaf oktober 2021 weer zullen starten. In 2020 en ook de eerste maanden van dit jaar werden alle IMSERSO-reizen vanwege de pandemie geannuleerd.

De verkoop van de overheid gesubsidieerde vakantiereizen voor senioren zijn op 1 juli begonnen en beëindigd op 30 juli en praktisch alle circa 800.000 reizen zijn verkocht. Maar daarna werd het redelijk stil en was er zelfs een gerechtelijk geschil met de hoteleigenaren in Benidorm vanwege de kamerprijzen. Alles lijkt er echter op dat in oktober de senioren toch weer van de in Spanje geliefde en populaire seniorenreizen kunnen genieten. 

En dat kan voor de senioren ook als ze niet of niet volledig gevaccineerd zijn. Het is daarnaast ook niet nodig om een negatieve PCR-testuitslag te hebben of te laten zien om aan te geven dat een deelnemer Covid gehad heeft en hersteld is. Wel heeft de regering een protocol bedacht wat er moet gebeuren als er besmettingen worden waargenomen. Verder verschillen de corona-maatregelen per autonome regio waar de deelnemers op vakantie zijn.

IMSERSO reizen zijn speciale door de Spaanse overheid gesubsidieerde pakketreizen binnen Spanje en naar diverse buitenlandse bestemmingen voor residenten in Spanje tussen de 55 (voor weduwe/weduwnaar) en 65 (gepensioneerden) jaar en ouder.

De IMSERSO-reizen beginnen echter nooit in de drukke zomermaanden en zijn iets voor het laagseizoen. Daarom moeten de senioren nog even wachten want de lente periode is al voorbij en dus begint de IMSERSO weer wanneer de herfst begint.

De IMSERSO reizen worden hoofdzakelijk aangeboden door twee organisaties, te weten Mundosenior met de reizen naar de Balearen en Canarische Eilanden en het binnenland van het Spaanse vasteland terwijl Mundiplan de reizen naar de Spaanse kustplaatsen aanbiedt.

Wat is IMSERSO

IMSERSO is de afkorting van het Instituto de Mayores y SERvicios SOciales en zijn seniorenreizen gesubsidieerd door de Spaanse overheid. Dit wordt deels gedaan om de ouderen in Spanje een mogelijkheid te bieden voor een betaalbare vakantie in (meestal) eigen land maar ook om de senioren actief te houden en de werkgelegenheid in het toerisme in het laagseizoen te promoten.

Bij de IMSERSO gaat het om volledig verzorgde reizen in hoofdzakelijk Spanje maar ook in het buitenland. Deze reizen zijn veel goedkoper dan de normale pakketreizen in Spanje en bestaan uit vervoer, hotel met volpension, excursies (soms tegen bijbetaling), verzekeringen en reisbegeleiding.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.