Figuranten gezocht voor opnames middeleeuwse film bij Loarre kasteel in Huesca

Figuranten gezocht voor opnames middeleeuwse film bij Loarre kasteel in Huesca
Beeld: Canva

Figuranten gezocht voor opnames middeleeuwse film bij Loarre kasteel in Huesca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Heb jij altijd al eens willen ervaren hoe een filmset er in het echt uit ziet? In Januari 2023 draait regisseur Antonio Chavarrías een film in het Romaanse kasteel van Loarre, een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Aragón. En daarvoor is men nog op zoek naar een honderdtal figuranten.

Het Loarre kasteel wordt dus het decor voor filmopnames. Dat is echter niet de eerste keer want het kasteel komt vaker voor in films en series. De bekendste film die hier werd opgenomen is ‘Kingdom of Heaven’ van in 2005 van Ridley Scott en de acteurs Orlando Bloom, Eva Green, Liam Neeson en Jeremy Irons. 

De nieuw op te nemen film ‘La Abadesa’ vertelt het verhaal van een jonge vrouw die, tijdens een duistere en gewelddadige tijd, als rector van een klooster wordt aangeduid. Zij krijgt de rol toebedeeld om lege gebieden te herbevolken en te christianiseren, om de strijd tegen de Islam te winnen.

De film wordt verspreid over de hele provincie Huesca opgenomen. Productiehuis Zarzuca Artes Escénicas is verantwoordelijk voor de casting van de film. Men is zowel op zoek naar professionele acteurs als naar hobbyisten. Naast acteurs zijn namelijk heel wat figuranten nodig.

Tijdens de maanden september en oktober 2022 zal het productiehuis meer dan 100 mensen selecteren om aan de film deel te nemen. Inschrijven kan je via dit formulier. Ook is het bureau van plan op straat in Huesca zelf specifieke mensen te zoeken. 

Zazurca Artes Escénicas is op zoek naar mensen van alle leeftijden met een diverse etnische achtergrond (Europese, Iberische, Arabische, Egyptische of Perzische looks bijvoorbeeld). Wel mogen de figuranten geen moderne uiterlijke kenmerken hebben. Geen moderne kapsels of tatoeages die niet verborgen kunnen worden dus. Alle rollen zullen worden betaald, zelfs die van de kinderen. Wie deze winter in Huesca is (en er dus naar alle waarschijnlijkheid woont), kan dus op een bijzondere manier een centje bijverdienen.

Ga naar de inhoud