menu

Barcelona krijgt een herdenkingsplaats voor Freddy Mercury en Montserrat Caballe

Barcelona krijgt een herdenkingsplaats voor Freddy Mercury en Montserrat Caballe
Beeld: via redactie

Barcelona krijgt een herdenkingsplaats voor Freddy Mercury en Montserrat Caballe

Freddie Mercury en Montserrat Caballé krijgen een plek in Barcelona, de stad die ze samenbracht tijdens de Olympische Spelen van 1992. De gemeente werkt aan een herdenkingsplek in de nieuwe Plaça de les Glòries. Dat kan een straatnaam of de naam van een plein zijn, dat is nu nog niet bekendgemaakt.

Het lied Barcelona van Freddie Mercury en Montserrat Caballé is een ode aan de stad Barcelona. Het lied werd geschreven voor de Olympische Zomerspelen van 1992 in Barcelona. Het lied is een mix van Engels en Catalaans. Het is een liefdeslied voor de stad Barcelona, met een boodschap van hoop en vrede.

In maart ging de gemeenteraad akkoord met het voorstel om een plein of straat naar Freddie Mercury te vernoemen. Dit was op verzoek van toenmalig gemeenteraadslid Noemí Martín. De nieuwe herdenkingsplek is een opdracht van de nieuwe burgemeester van Barcelona, Jaume Collboni. Hij is een groot fan van Queen en deed de suggestie al in 2018.

De gemeente Barcelona wil ook het manuscript van het lied ‘Barcelona’ kopen. De veiling begint met een bod van 20.000 euro. De gemeente heeft een taxatierapport laten opstellen, maar dit houdt ze geheim om concurrenten niet te helpen met hun biedingen.

UPDATE: De gemeente van Barcelona is er niet in geslaagd om de originele manuscripten van de tekst van het nummer ‘Barcelona’ te kopen. Deze manuscripten werden donderdagochtend in Londen bij Sotheby’s geveild en gingen voor 66.634,90 euro weg, meer dan het dubbele van de 30.000 euro die de gemeente bereid was te betalen.