Politie vindt in Alicante een minderjarige jongen die al twee jaar vermist was in Duitsland

Politie vindt in Alicante een minderjarige jongen die al twee jaar vermist was in Duitsland
Beeld: @politie / X

Politie vindt in Alicante een minderjarige jongen die al twee jaar vermist was in Duitsland

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Twee jaar geleden werd in Duitsland een minderjarige jongen illegaal meegenomen door zijn vader uit een instelling voor jongeren. Al die tijd woonden vader en zoon in het Spaanse Elda in de provincie Alicante. Toen de vader gearresteerd werd voor andere feiten, ontdekte de Spaanse politie ook dat zijn zoon al twee jaar lang gezocht werd in Duitsland.

Twee jaar geleden op 18 april 2021 werd in Duitsland een minderjarige jongen weggehaald door zijn vader uit een instelling voor jongeren. De jongen zat in het centrum op bevel van de autoriteiten. Op het moment van de feiten was hij 14 jaar oud. Sindsdien werd een opsporingsbevel de wereld in gestuurd om de jongen terug in veiligheid te brengen.

De 40-jarige vader van de nu 16-jarige jongen stond geregistreerd in het Spaanse Elda. Vorige week werd hij door de Nationale Politie aangehouden op verdenking van vervalsing van documenten en het plegen van een gewelddadige overval. Die feiten vonden plaats in Badajoz. Bovendien stond er een internationaal opsporingsbevel op naam van de man vanwege drugs- en wapenhandel in Duitsland.

Na zijn arrestatie legden de speurders de link met de ontvoering van de zoon van zijn man twee jaar geleden. De politie vond de jongen terug in Elda. Hij woonde er met de partner van de man en een andere jongen die geen zoon was van de dader. De minderjarige werd ondertussen ondergebracht in een centrum in Alicante, in afwachting van zijn terugreis naar Duitsland.

Ga naar de inhoud