Spaanse Netflix-serie ‘El cuerpo en llamas’ over de true crime passionnel op een politieagent in Barcelona

Spaanse Netflix-serie ‘El cuerpo en llamas' over de true crime passionnel op een politieagent in Barcelona
Beeld: Netflix & redactie

Spaanse Netflix-serie ‘El cuerpo en llamas’ over de true crime passionnel op een politieagent in Barcelona

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Netflix heeft sinds vrijdag de Spaanse misdaadserie ‘El cuerpo en llamas’ op het streaming platform staan. Het waargebeurde verhaal in deze serie gaat over het onderzoek naar een moord in 2017 in Barcelona, met een netwerk van relaties, bedrog, seksuele schandalen en geweld tussen verschillende agenten van de lokale politie in de Catalaanse stad.

De serie ‘El cuerpo en llamas’ is gebaseerd op de waargebeurde moord op Pedro Rodríguez door zijn ex-vrouw Rosa Peral en haar nieuwe vriend Albert López, alle drie agenten van de lokale politie in Barcelona. De miniserie wordt vergezeld van de documentaire ‘Las cintas de Rosa Peral’, waarin Rosal Peral haar verhaal vertelt en die ook op Netflix te zien is.

De moord vond op 2 mei 2017 plaats in het huis dat de verloofden toen deelden in Cubelles (Barcelona). Rosa Peral en Albert López hadden de moord gepland en maakten gebruik van het feit dat het slachtoffer Pedro Rodríguez in zijn huis was en vertrouwde op zijn partner, Rosa. Ze doodden hem en verbrandden daarna het lichaam in een auto, verborgen de bewijzen en probeerden andere mensen te beschuldigen. Zo werd Rubén, met wie Rosa twee dochters heeft en van wie ze gescheiden was, valselijk beschuldigd van de moord.

Rosa Peral en Albert López, voormalige agenten van de Guardia Urbana, zijn veroordeeld tot 25 en 20 jaar gevangenisstraf voor de moord op Pedro Rodríguez, de partner van Rosa Peral, ook politieagent. Detail is dat Rosa Peral via een rechter geprobeerd heeft om de Netflix-serie te verbieden, maar ze slaagde niet in die poging. Het is een vreemde zet van haar omdat ze zelf in de documentaire haar verhaal doet.

In de spannende True Crime serie wordt de rol van Rosa Peral gespeeld door Úrsula Corberó. Quim Gutiérrez speelt de rol van Albert López en José Manuel Poga speelt de rol van Pedro Rodríguez.

Ga naar de inhoud