Weekend vol Orgullo Gay in Benidorm met parades en feesten

Weekend vol Orgullo Gay in Benidorm met parades en feesten
Beeld: Benidorm Pride Festival / facebook

Weekend vol Orgullo Gay in Benidorm met parades en feesten

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Benidorm is dit jaar opnieuw het centrum van de Europese Gay Pride-viering. De stad organiseert een week lang culturele activiteiten en feesten, van 4 tot en met 10 september. Het evenement trekt naar schatting 20.000 toeristen, vooral Britten en Amerikanen. Het hoogtepunt is de parade op zaterdag 9 september, waaraan de internationale en nationale bezoekers zullen deelnemen.

Ondanks dat de Pride-activiteiten op 4 september begonnen, zijn de hoogtepunten gepland voor dit weekend. Er zullen meer dan twintig praalwagens en historische voertuigen deelnemen aan de Grote Parade op zaterdag. Deze parade vertrekt om 17.00 uur vanuit Rincon de Loix en trekt door de stad, van de Paseo de Levante tot het auditorium Julio Iglesias in het Parque de l’Aigüera. Het zal weer een gezellige boel worden met dansende mensen op straat en op de overvolle terrassen.

De Pride-viering in Benidorm vindt niet alleen plaats met de hekkensluiter op zaterdag, maar ook op zondag. Op zaterdag is er de parade en om 19 uur een feest in het Auditorio Julio Iglesias achter het gemeentehuis, en op zondag is er om 19 uur een feest in het Benidorm Palace.

Ga naar de inhoud