Boek van Dan Brown met Barcelona, Madrid, Sevilla en Bilbao in de hoofdrollen is nu te koop

Oeps ... foto ontbreekt!

Boek van Dan Brown met Barcelona, Madrid, Sevilla en Bilbao in de hoofdrollen is nu te koop

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De populaire en succesvolle Amerikaanse schrijver Dan Brown heeft vorige week zijn nieuwste thriller gepresenteerd waarbij de steden Barcelona, Madrid, Sevilla en Bilbao in Spanje het toneel vormen voor de nieuwste avonturen van professor Robert Langdon. De thriller heeft de naam “Origen” gekregen of in het Nederlands “Oorsprong” waarbij de hoofdpersoon op zoek gaat naar de antwoorden op de vragen “Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe”. Het boek is nu te koop en dient als een geschiedkundige toeristische trip door Spanje.

Wie kent Dan Brown nu niet, de schrijver van de populaire thrillers “Da Vinci Code”, “Het Bernini Mysterie”, “Het verloren Symbool” en zijn laatste boek “Inferno”. In het nieuwe boek is opnieuw de hoofdrol weggelegd voor professor Robert Langdon die op zoek gaat naar de antwoorden op twee vragen die al eeuwenlang de mensheid bezighouden: Waar komen wij vandaan? en Waar gaan wij naartoe? met andere woorden, de oorsprong en het einde van de mensheid.

Spaanse steden

De nieuwe thriller heeft als toneel de Spaanse steden Barcelona, Madrid, Sevilla en Bilbao waarbij diverse architectonische hoogstandjes zoals de Sagrada Familia, Torre Agbar, het Guggenheim museum, het klooster van Montserrat, de Casa Mila (La Pedrera), het Koninklijk Paleis en de Kathedraal van Sevilla centraal staan in het spannende verhaal.

Dan Brown heeft altijd een thriller willen schrijven met Spanje in de hoofdrol maar op de een of andere manier kwam dat er steeds niet van of was de schrijver er nog niet klaar voor. Wat Dan Brown het meest fascineert is de combinatie van het oude en het nieuwe in Spanje waarbij er ontelbare mogelijkheden zijn voor een spannende thriller, iets wat hij met zijn nieuwste boek ook hoopt te bewijzen.

Verhaallijn

In de thriller “Origen” of “Oorsprong” wordt professor Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis aan de universiteit van Harvard en specialist op het gebied van symboliek en religieuze iconografie, opgeroepen om naar het Guggenheim museum in Bilbao te komen voor een event welke de wetenschap voor altijd zal veranderen. Hij wordt door de miljonair en oud leerling van Langdon Edmond Kirsch naar Bilbao gelokt omdat deze een ontdekking heeft gedaan die antwoord moet geven op de twee vragen die de mensheid al eeuwenlang bezighouden: waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe. Net zoals in de andere thrillers gaat er van alles fout en dient Robert Langdon samen met de directrice van het Guggenheim museum, Ambra Vidal, op zoek te gaan naar de antwoorden in Barcelona, Madrid, en Sevilla waarbij het tweetal meerdere spannende momenten zal meemaken.

Toerisme en film

De nieuwe thriller is wereldwijd op 5 oktober gepresenteerd en verwacht wordt dat het weer een veel verkocht boek zal gaan worden waarbij de thriller nu al in veel landen bovenaan de top tien lijsten staat. Voor Spanje is het goed nieuws dat Spaanse steden het toneel vormen want ongetwijfeld zullen veel lezers en Dan Brown fans de plaatsen die in het boek omschreven worden willen gaan bezoeken. Dat gebeurde ook al bij de vorige boeken die zich afspeelden in Rome, Florence, Parijs en Londen. Daarnaast is de kans groot dat ook over “Origen” een bioscoopfilm zal worden gemaakt met acteur Tom Hanks in de huid van professor Robert Langdon, iets wat de acteur ook al deed in de vorige bioscoopfilms. Dit laatste is echter nog niet bevestigd.

Ga naar de inhoud