Search
menu
Search

Belgische touringcar vat vlam op AP-7 snelweg in Gerona

Oeps ... foto ontbreekt!

Belgische touringcar vat vlam op AP-7 snelweg in Gerona

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – In de nacht van zaterdag op zondag is een touringcar met Belgisch kenteken door nog onbekende oorzaak volledig uitgebrand. Dit gebeurde op de AP-7 snelweg in de provincie Gerona op zo’n 30 km van de grensovergang met Frankrijk. De 37 inzittenden en chauffeurs konden op tijd de brandende bus verlaten.

De Belgische touringcar was op weg van Benidorm aan de Costa Blanca naar België maar heeft dat niet gered. Op zo’n 32,5 km van de Franse grens tussen de gemeenten Pontós en Garrigas zag de chauffeur van de bus in de nacht van zaterdag op zondag rond 3.40 uur dat er vlammen waren achter de touringcar.

De chauffeur aarzelde geen moment, zette de bus stil op de vluchtstrook en evacueerde snel de 37 passagiers. De Belgische toeristen werden door de Catalaanse politie naar een tankstation en parkeerplaats gebracht waar ze werden opgevangen.

De vlammen grepen enorm snel om zich heen en het duurde niet lang of de bus stond geheel in brand. De vlammen zorgden er ook voor dat de natuur naast de snelweg in brand vloog waardoor de brandweer de brand in de bus en in de bomen en struiken moest blussen. Er is ongeveer 1.000 m2 natuur verwoest.

Nadat de brand geblust was en ook tijdens het blussen was de snelweg richting de Franse grens enige tijd gesloten voor het verkeer. Ook het wegdek moest na de brand gerepareerd worden.

Dankzij het snel handelen van de chauffeur raakte er gelukkig niemand gewond en kwam iedereen met de schrik vrij. De passagiers zijn met een andere bus uiteindelijk naar België gebracht.

Ga naar de inhoud