Belgische touringcar vat vlam op AP-7 snelweg in Gerona

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Belgische touringcar vat vlam op AP-7 snelweg in Gerona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – In de nacht van zaterdag op zondag is een touringcar met Belgisch kenteken door nog onbekende oorzaak volledig uitgebrand. Dit gebeurde op de AP-7 snelweg in de provincie Gerona op zo’n 30 km van de grensovergang met Frankrijk. De 37 inzittenden en chauffeurs konden op tijd de brandende bus verlaten.

De Belgische touringcar was op weg van Benidorm aan de Costa Blanca naar België maar heeft dat niet gered. Op zo’n 32,5 km van de Franse grens tussen de gemeenten Pontós en Garrigas zag de chauffeur van de bus in de nacht van zaterdag op zondag rond 3.40 uur dat er vlammen waren achter de touringcar.

De chauffeur aarzelde geen moment, zette de bus stil op de vluchtstrook en evacueerde snel de 37 passagiers. De Belgische toeristen werden door de Catalaanse politie naar een tankstation en parkeerplaats gebracht waar ze werden opgevangen.

De vlammen grepen enorm snel om zich heen en het duurde niet lang of de bus stond geheel in brand. De vlammen zorgden er ook voor dat de natuur naast de snelweg in brand vloog waardoor de brandweer de brand in de bus en in de bomen en struiken moest blussen. Er is ongeveer 1.000 m2 natuur verwoest.

Nadat de brand geblust was en ook tijdens het blussen was de snelweg richting de Franse grens enige tijd gesloten voor het verkeer. Ook het wegdek moest na de brand gerepareerd worden.

Dankzij het snel handelen van de chauffeur raakte er gelukkig niemand gewond en kwam iedereen met de schrik vrij. De passagiers zijn met een andere bus uiteindelijk naar België gebracht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.