skip to Main Content
Belgische touringcar vat vlam op AP-7 snelweg in Gerona
La Vanguardia

Belgische touringcar vat vlam op AP-7 snelweg in Gerona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Belgische bus vat vlam op AP-7 snelweg in Gerona

La Vanguardia

GERONA – In de nacht van zaterdag op zondag is een touringcar met Belgisch kenteken door nog onbekende oorzaak volledig uitgebrand. Dit gebeurde op de AP-7 snelweg in de provincie Gerona op zo’n 30 km van de grensovergang met Frankrijk. De 37 inzittenden en chauffeurs konden op tijd de brandende bus verlaten.

De Belgische touringcar was op weg van Benidorm aan de Costa Blanca naar België maar heeft dat niet gered. Op zo’n 32,5 km van de Franse grens tussen de gemeenten Pontós en Garrigas zag de chauffeur van de bus in de nacht van zaterdag op zondag rond 3.40 uur dat er vlammen waren achter de touringcar.

De chauffeur aarzelde geen moment, zette de bus stil op de vluchtstrook en evacueerde snel de 37 passagiers. De Belgische toeristen werden door de Catalaanse politie naar een tankstation en parkeerplaats gebracht waar ze werden opgevangen.

De vlammen grepen enorm snel om zich heen en het duurde niet lang of de bus stond geheel in brand. De vlammen zorgden er ook voor dat de natuur naast de snelweg in brand vloog waardoor de brandweer de brand in de bus en in de bomen en struiken moest blussen. Er is ongeveer 1.000 m2 natuur verwoest.

Nadat de brand geblust was en ook tijdens het blussen was de snelweg richting de Franse grens enige tijd gesloten voor het verkeer. Ook het wegdek moest na de brand gerepareerd worden.

Dankzij het snel handelen van de chauffeur raakte er gelukkig niemand gewond en kwam iedereen met de schrik vrij. De passagiers zijn met een andere bus uiteindelijk naar België gebracht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
    1. Hej Eddy, wat doet dat er nu toe. Of is dat om weer iets op je Facebook te vermelden.
      Wees blij met zo’n wakkere chauffeur. Dan doet het er niet toe welke maatschappij dat is.

      1. Wel, mij interesseert het ook welke maatschappij het was. Ik ben 40 jaar geleden touringcar chauffeur geweest vandaar mijn interesse.

  1. Er werd wel meer dan 1 bus gebruikt om de toeristen terug naar België te krijgen. Bovendien zijn alle persoonlike bezittingen van de passagiersee in de vlammen op gegaan. Na een vermoeiende reis kunen ze nu beginnen om persoonlijke documenten terug te bekomen. Wel een dikke proficiat voor de chauffeur, die alle pasdagiers veilig uit de bus gehaald heeft.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken