Heeft de werkster het lichaam van man met het ‘hoofd in de doos’ weggegooid?

Oeps ... foto ontbreekt!

Heeft de werkster het lichaam van man met het ‘hoofd in de doos’ weggegooid?

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTANDER – Enkele dagen geleden werd het nieuws bekend dat de buurvrouw van Carmen Merino in Castro Urdiales in Cantabrië een doos in huis had met daarin een mensenhoofd, het afgezaagde hoofd van haar buurman en echtgenoot van Carmen. Het hoofd bleek in eerste instantie gekookt te zijn maar later werd bekend dat het verbrand was. Maar waar is de rest van het lichaam van de 67-jarige Jesús Mari Baranda? Misschien weet de werkster meer.

Na een week onderzoek is er meer nieuws bekend over de zaak van het ‘mannenhoofd in de doos’. Begin oktober deed de buurvrouw van de 61-jarige Carmen een schokkende ontdekking in een doos met vermeende sekstoys die haar in beheer was gegeven vanwege een politie huiszoeking. De politie deed dat onderzoek omdat echtgenoot Jesús van Carmen al sinds februari spoorloos was verdwenen.

In die doos bleek een afgezaagd en verbrand (dus niet gekookt) mensenhoofd te zitten dat bleek te zijn van buurman Jesús. De buurvrouw Carmen werd meteen aangehouden maar de agenten moesten nog een vraag beantwoorden, waar is de rest van het lichaam van Jesús gebleven. 

Waarschijnlijk heeft men nu meer informatie gekregen van de werkster van Carmen die in februari onverwacht gebeld werd voor een werkje. Ze moest met haar eigen auto komen en uit de woning van Carmen een aantal grote zware afvalzakken weggooien. Ook moest de werkster het hele huis grondig schoonmaken, iets dat ze deed zonder vragen te stellen aangezien het niet de eerste keer was dat ze in de woning van Carmen poetste.

Pas in maart dit jaar werd de vermissing van Jesús Baranda door een nicht van de man aangegeven bij de politie nadat zij al lang niets meer van hem gehoord had en er volgens haar iets verdachts aan de hand was. 

Volgens Carmen was echtgenoot Jesús namelijk op vakantie gegaan en van telefoon veranderd. Vreemd genoeg ontving de familie van Jesús wel tekstberichten van de man maar die zijn waarschijnlijk door Carmen verstuurd. De familie van Jesús vond dat altijd al verdacht want hij gebruikte andere bewoordingen en hij weigerde gesproken of videoberichten te versturen.

Het motief van deze moord vermoedelijk gepleegd door Carmen is nog onbekend en het is en blijft een vreemde zaak omdat ogenschijnlijk het echtpaar gelukkig was maar er dus toch iets heeft voorgevallen waardoor Carmen het hoofd van haar echtgenoot Jesús afzaagde en de rest van het lichaam ergens dumpte.

Ga naar de inhoud