Heeft de werkster het lichaam van man met het ‘hoofd in de doos’ weggegooid?

Heeft de werkster het lichaam van man met het ‘hoofd in de doos’ weggegooiid?
Beeld: Archieffoto

Heeft de werkster het lichaam van man met het ‘hoofd in de doos’ weggegooid?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTANDER – Enkele dagen geleden werd het nieuws bekend dat de buurvrouw van Carmen Merino in Castro Urdiales in Cantabrië een doos in huis had met daarin een mensenhoofd, het afgezaagde hoofd van haar buurman en echtgenoot van Carmen. Het hoofd bleek in eerste instantie gekookt te zijn maar later werd bekend dat het verbrand was. Maar waar is de rest van het lichaam van de 67-jarige Jesús Mari Baranda? Misschien weet de werkster meer.

Na een week onderzoek is er meer nieuws bekend over de zaak van het ‘mannenhoofd in de doos’. Begin oktober deed de buurvrouw van de 61-jarige Carmen een schokkende ontdekking in een doos met vermeende sekstoys die haar in beheer was gegeven vanwege een politie huiszoeking. De politie deed dat onderzoek omdat echtgenoot Jesús van Carmen al sinds februari spoorloos was verdwenen.

In die doos bleek een afgezaagd en verbrand (dus niet gekookt) mensenhoofd te zitten dat bleek te zijn van buurman Jesús. De buurvrouw Carmen werd meteen aangehouden maar de agenten moesten nog een vraag beantwoorden, waar is de rest van het lichaam van Jesús gebleven. 

Waarschijnlijk heeft men nu meer informatie gekregen van de werkster van Carmen die in februari onverwacht gebeld werd voor een werkje. Ze moest met haar eigen auto komen en uit de woning van Carmen een aantal grote zware afvalzakken weggooien. Ook moest de werkster het hele huis grondig schoonmaken, iets dat ze deed zonder vragen te stellen aangezien het niet de eerste keer was dat ze in de woning van Carmen poetste.

Pas in maart dit jaar werd de vermissing van Jesús Baranda door een nicht van de man aangegeven bij de politie nadat zij al lang niets meer van hem gehoord had en er volgens haar iets verdachts aan de hand was. 

Volgens Carmen was echtgenoot Jesús namelijk op vakantie gegaan en van telefoon veranderd. Vreemd genoeg ontving de familie van Jesús wel tekstberichten van de man maar die zijn waarschijnlijk door Carmen verstuurd. De familie van Jesús vond dat altijd al verdacht want hij gebruikte andere bewoordingen en hij weigerde gesproken of videoberichten te versturen.

Het motief van deze moord vermoedelijk gepleegd door Carmen is nog onbekend en het is en blijft een vreemde zaak omdat ogenschijnlijk het echtpaar gelukkig was maar er dus toch iets heeft voorgevallen waardoor Carmen het hoofd van haar echtgenoot Jesús afzaagde en de rest van het lichaam ergens dumpte.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.