30-jarige Belg pleegt zelfmoord na vuistslagen Spaanse agent op Ibiza

Policia Nacional / Twitter
Beeld: Policia Nacional / Twitter

30-jarige Belg pleegt zelfmoord na vuistslagen Spaanse agent op Ibiza

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – De autoriteiten op het eiland Ibiza zijn een onderzoek gestart naar het geweld van een politieagent op het Balearen eiland. Afgelopen zaterdag werd het lichaam van een 30-jarige Belgische man op een plein in Ibiza stad gevonden maar uit videobeelden blijkt dat de man uren daarvoor vuistslagen kreeg van een politieagent. Het eerste onderzoek laat zien dat het om zelfdoding gaat maar er is een onderzoek gestart waarbij benadrukt wordt dat beide onderzoeken lo van elkaar staan.

In de lokale krant staat vermeld dat de politie opgeroepen werd nadat de 30-jarige Belg blijkbaar een groep jongedames lastig viel in het centrum van Ibiza stad. Een getuige filmde het incident waarop te zien is dat een agent de Belg in het gezicht sloeg waarna ze niet meer te zien zijn omdat ze achter een gebouw verdwijnen. Wat achter het gefilmde gebouw gebeurde is niet duidelijk.

Vijf uur later werd de Belgische man dood op een plein gevonden. Uit een eerste onderzoek blijkt dat de man zich waarschijnlijk van zijn eigen leven heeft beroofd maar autopsie moet dat uitwijzen. In de Spaanse kranten staat vermeld dat de Belgische man al eerder geprobeerd heeft aan zelfdoding te doen.

Na de publicatie van de video van het incident heeft de politie een onderzoek ingesteld naar het voorval waar de politie bij betrokken was. Daarbij benadrukt de politie dat het onderzoek naar het gedrag van de agent voorlopig losstaat van het onderzoek naar de dood van de 30-jarige Belg.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.