Meest verkochte auto’s in Spanje in 2021: SEAT Arona wint tot nu toe

Meest verkochte auto’s in Spanje in 2021: SEAT Arona wint tot nu toe
Beeld: SEAt Arona / SEAT Facebook
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Wie auto’s en Spanje in één adem zegt, zegt natuurlijk SEAT. Het bedrijf werd al in 1950 opgericht in Spanje, en de verkoopcijfers tonen dat de Spanjaarden dat ruim 70 jaar later nog steeds op prijs stellen. In september werd de Fiat 500 met 2.177 exemplaren meer verkocht dan de SEAT Arona met 1.856 exemplaren maar in de negen eerste maanden van 2021 staat het SEAT model eenzaam aan de top.

De SEAT Arona lijkt niet meer te verslaan op weg naar de titel van meest verkochte wagen in Spanje dit jaar. Maand na maand slaat deze stedelijke SUV een grotere kloof met zijn achtervolgers, waaronder de Dacia Sandero, de Roemeense wagen die vorig jaar nog het best verkocht.

Momenteel staat de SEAT Arona op de eerste plaats met 17.639 verkochte modellen, daarna volgt de Hyundai Tucson met 14.874 exemplaren, en dan pas de Dacia Sandero met 14.463 gloednieuwe wagens op Spaanse bodem. De stand blijft dus dezelfde als afgelopen augustus.

De drie wagens staan op kop in een markt die nog steeds geplaagd wordt door de crisis van de microchips. Het tekort aan die chips vormde deze zomer een serieus probleem voor de hele sector.

En toch blijkt de SEAT Arona de nieuwe kip met gouden eieren van de Spaanse markt. Terwijl de 2e en de 3e plaats nog betwistbaar blijven, ziet het er naar uit dat slechts een verrassing de Arona nog van de troon kan weghouden.

Ook slaagde de Arona er in de SEAT León haar naam als referentiemodel van het bedrijf af te nemen. Tot 2020 was dat model drie jaar op rij de meest verkochte wagen in Spanje. Vorig jaar verloor de compacte Léon zelfs maar nipt van de Dacia Sandero.

De SUV-koorts is nu een duidelijke trend op de markt, waar de modellen heel erg in trek zijn. In de voorlopige top 10 voor dit jaar vinden we maar liefst 4 SUV modellen, drie gebruikswagens, één compact model en een stadsmodel.

De SEAT is ook het meest verkochte automerk in de eerste negen maanden van 2021 met een totaal van 53.673 verkochte personenwagens in Spanje. Volkswagen (dezelfde groep als SEAT) staat op een tweede plaats met 49.880 auto´s gevolgd door Peugeot met 48.512, Toyota met 47.209 en Kia met 41.640 verkochte personenwagens tussen 1 januari en 30 september.

SEAT Arona – 17.639 exemplaren
Hyundai Tucson – 14.874
Dacia Sandero – 14.463
SEAt León – 13.832
Fiat 500 – 13.337
Peugeot 2008 – 12.935
SEAT Ibiza – 12.840
Citroen C3 – 12.450
Toyota Corolla – 12.426
Peugeot 3008 – 12.029

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.