Nationale Politie Spanje ontvangt eerste bemande surveillance drone

Nationale Politie Spanje ontvangt eerste bemande surveillance drone
Beeld: EHang / website

Nationale Politie Spanje ontvangt eerste bemande surveillance drone

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Nationale politie van Spanje heeft de eerste bemande surveillance drone in ontvangst genomen. Met deze enorme 600 kilo zware drone kunnen twee agenten vanuit de lucht alles wat zich op grond afspeelt surveilleren. Het klinkt als science fiction en als iets uit films maar de drone is echt en wordt in de toekomst in gebruik genomen voor korte vluchten.

De Policía Nacional heeft een EH216 drone in ontvangst genomen. Het gaat om een vliegend vaartuig dat twee personen kan dragen en 600 kilo zwaar is. Het vliegt als een helikopter maar dan in de vorm van een bemande drone, niet op brandstof maar op elektriciteit.

De EH216 is ontwikkelt door het Chinese bedrijf EHang en zal door de Policía Nacional in de toekomst gebruikt worden om toegang te krijgen tot besmette gebieden met nucleair, radiologisch, bacteriologisch of chemisch risico en toegang vanuit de lucht tot besloten ruimtes waar een helikopter niet kan komen.

De ‘megadrone’ zelf weegt dus 600 kilo en kan nog eens extra 220 kilo ofwel twee bemanningsleden dragen. De maximumsnelheid is 130 km/uur. De Policía Nacional heeft de drone van de Chinese fabrikant gekregen en zal te zien zijn bij de Expodrónica in Madrid van 26 tot en met 28 oktober.  Er wordt met de Agencia Estatal de Seguridad Aérea onderhandelt over de vergunning om te mogen vliegen. In de tussentijd worden agenten getraind om de ‘megadrone´te vliegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.