Restaurant in Cambrils neemt bedieningsrobots in dienst

Restaurant in Cambrils neemt bedieningsrobots in dienst
Beeld: El Pòsit / Facebook

Restaurant in Cambrils neemt bedieningsrobots in dienst

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het in de kustplaats Cambrils en aan de Costa Dorada populaire restaurant El Pòsit heeft de regionale en nationale pers weten te halen vanwege de nieuwe personeelsleden. Het gaat echter niet om mensen maar om drie robots die de maaltijden vanuit de keuken naar de tafels brengen.

De eigenaars van El Pòsit zien de robots Holabot en Bellabot als een aanvulling op het normale bedienend personeel. El Pòsit heeft 15 mensen in dienst die in de bediening werken en dat ook zullen blijven doen want geen enkel personeelslid heeft zijn of haar baan verloren.

De robots zijn in dienst genomen om het werk voor de menselijke collega’s makkelijker te maken en te verlichten. Het menselijke contact tussen gast en bediening blijft belangrijk voor El Pòsit maar de maaltijden worden door de robots naar de tafels gebracht.

Gemiddeld brengt elk personeelslid 300 maaltijden naar de gasten in het restaurant dat 400 m2 groot is. In twee weken tijd hebben de drie robots meer dan 130 km gelopen of gereden en hebben ze 2.150 reizen gemaakt naar de keuken om 3.200 tafels te bedienen.

Ga naar de inhoud