Restaurant in Cambrils neemt bedieningsrobots in dienst

Restaurant in Cambrils neemt bedieningsrobots in dienst
Beeld: El Pòsit / Facebook

Restaurant in Cambrils neemt bedieningsrobots in dienst

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het in de kustplaats Cambrils en aan de Costa Dorada populaire restaurant El Pòsit heeft de regionale en nationale pers weten te halen vanwege de nieuwe personeelsleden. Het gaat echter niet om mensen maar om drie robots die de maaltijden vanuit de keuken naar de tafels brengen.

De eigenaars van El Pòsit zien de robots Holabot en Bellabot als een aanvulling op het normale bedienend personeel. El Pòsit heeft 15 mensen in dienst die in de bediening werken en dat ook zullen blijven doen want geen enkel personeelslid heeft zijn of haar baan verloren.

De robots zijn in dienst genomen om het werk voor de menselijke collega’s makkelijker te maken en te verlichten. Het menselijke contact tussen gast en bediening blijft belangrijk voor El Pòsit maar de maaltijden worden door de robots naar de tafels gebracht.

Gemiddeld brengt elk personeelslid 300 maaltijden naar de gasten in het restaurant dat 400 m2 groot is. In twee weken tijd hebben de drie robots meer dan 130 km gelopen of gereden en hebben ze 2.150 reizen gemaakt naar de keuken om 3.200 tafels te bedienen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.