Search
menu
Search

Camperparkings in en nabij de Spaanse hoofdstad Madrid

Camperparkings in en nabij de Spaanse hoofdstad Madrid
Beeld: via canva.com

Camperparkings in en nabij de Spaanse hoofdstad Madrid

De Spaanse hoofdstad Madrid is niet de meest kampeerauto-vriendelijke stad van Spanje. Er zijn namelijk maar weinig voorzieningen voor rondtrekkende bezoekers. Daarom geven we een kort overzicht van de beschikbare opties om te parkeren en/of te overnachten met de eigen kampeerauto.

Als je al eens in Madrid bent geweest, ben je het er vast over eens dat het een van de interessantste steden van Spanje of zelfs Europa, is. Niet alleen vanwege haar grote culturele en culinaire aantrekkingskracht, maar ook vanwege de vele plekken die je op loopafstand kunt bezoeken, wandelend en genietend van de rijke geschiedenis en overweldigende cultuur in de vele musea. Het najaar en Kerstmis zijn meestal de periodes die de meeste toeristen naar de hoofdstad trekken om de versieringen te zien, maar ook om te shoppen.

Madrid bezoeken met een kampeerauto kan echter niet zo eenvoudig zijn, want hoewel het misschien onwaarschijnlijk lijkt voor Spanje’s grootste stad, zijn er maar weinig voorzieningen in de stad voor reizigers in kampeerauto’s. Daarom bieden we hieronder diverse opties voor parkeren en/of overnachten als je besluit Madrid met de eigen kampeerauto te bezoeken.

Área de las Cigüeñas, Vallecas

Gelegen in het stadsdeel Vallecas op 8,5 kilometer van het centrale plein Puerta del Sol, is ‘Área de las Cigüeñas’ de dichtstbijzijnde optie voor het centrum van Madrid. Het ligt ook dicht bij bus- en metrohaltes die je in minder dan 40 minuten naar het centrum van Madrid brengen. Als je wilt, kun je ook gebruikmaken van een fietspad dat rechtstreeks naar het centrum van de stad leidt.

Het is een privécamperparking met 40 ruime parkeerplaatsen in een vlak, omheind en bewaakt terrein. Het ligt in een weinig bebouwde industriële zone en is daarom relatief rustig. Het gebied heeft alle voorzieningen, zoals een stortplaats voor afvalwater en tanken voor drinkwater, evenals stopcontacten en toiletten, die je voor 25 euro per dag kunt gebruiken.

Parque Juan Carlos I

Ook gelegen langs de ringweg M-40, maar in dit geval in de buurt van het district Barajas, op de kruising met de snelweg A2 die Madrid vanuit het oosten bereikt, ligt Camping Osuna. Dit is het enige camping dat in de stad Madrid bestaat en dat in dit geval een interessante optie wordt voor mensen die de stad willen bezoeken, aangezien het op 10 kilometer van het historische centrum ligt. 

Het ligt naast het Parque Juan Carlos I, wat zorgt voor een aangenaam verblijf. Er is ook een kampeerterrein met gras en bomen, wat het een goede optie maakt voor mensen die de stad in warmere periodes willen bezoeken. Natuurlijk is het een afgesloten terrein, waar ook een reinigingspunt voor campers is te vinden, evenals toiletten met douches, voor een prijs van 30 euro per dag, voor twee personen en een camper.

Área Municipal de Pinto

Het Área Municipal de Pinto is een parkeerplaats voor campers in de gemeente Pinto, op 20 kilometer van het centrum van Madrid. Het ligt naast het Parque Juan Carlos I, waar je kunt wandelen, fietsen en genieten van een terrasje. Het gebied ligt ook dicht bij het treinstation van Pinto dat je in ongeveer 45 minuten naar het centrum van Madrid brengt.

Het Área Municipal de Pinto heeft 45 parkeerplaatsen in een omheind, geasfalteerd terrein met bomen. Het terrein is uitgerust met een videobewakingssysteem en een reinigingspunt voor afvalwater en watervoorziening. Ook ligt het gebied op slechts een paar meter van het winkelcentrum Plaza Eboli, waar je winkels en een wasserette vindt. De prijs van 8 euro per dag maakt het een veel voordelige optie. Je kunt ook alleen je water wisselen voor 3 euro per uur.

Área Municipal de Moralzarzal

Een bezoek aan Madrid hoeft echter niet te betekenen dat je er moet overnachten. Je kunt ook een parkeerplaats zoeken om je voertuig overdag te parkeren, en dan een rustiger plek zoeken om te overnachten, en zelfs andere fantastische plekjes in de regio Madrid ontdekken. 

Área de Moralzarzal is een gratis parkeerplaats voor kampeerauto’s in de gemeente Moralzarzal, op 50 kilometer ten noorden van Madrid. Het gebied heeft 8 parkeerplaatsen die niet helemaal vlak zijn, maar die in een aangename omgeving liggen, aan de voet van het Parque regional de la Cuenca Alta del Manzanares. Het gebied heeft een reinigingspunt voor campers en is volledig gratis te gebruiken.

(LET OP: op Google Maps staat dat deze camperparking definitief is gesloten, voor het reizen moet je dat even checken)

Ga naar de inhoud