Nederlander maakt van een verlaten dorp in Galicië een ruimte voor coworking

Nederlander maakt van een verlaten dorp in Galicië een ruimte voor coworking
Beeld: El Confidencial

Nederlander maakt van een verlaten dorp in Galicië een ruimte voor coworking

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LUGO – Nog niet zo lang geleden schreven we over een verlaten dorpje (meer een gehucht) in Galicië dat op de kerst-wenslijst stond van de actrice Gwyneth Paltrow. Dat dorpje werd later opgekocht door een gepensioneerd Nederlands echtpaar via de makelaar Aldeas Abandonadas Real Estate. Maar dat is niet het enige gehucht dat te koop staat of in handen van een Nederlander terecht is gekomen.

In het noorden van de provincie Lugo in Galicië, op zo’n 10 km van de kust, kocht de Nederlander Dennis Schep twee jaar geleden voor 175.000 een gehucht met de naam Ferrería dat 40 jaar geleden verlaten werd. Het ging om een dorpje van vijf gebouwen en een kapel die meer dan 200 jaar oud is en een grondstuk van 25 ha.

Twee jaar geleden begon Dennis Schep met zijn project om Ferrería om te toveren tot The Foundry , een coworking plaats waar academici, kunstenaars, artiesten en professionals naartoe kunnen komen om in alle rust projecten en ideeën uit te werken zonder zich zorgen te hoeven maken over bureaucratie, geld en haast. 

Men is nog volop bezig met de restauratie van diverse gebouwen maar het belangrijkste, water, elektriciteit en internet, is reeds aanwezig. Personen die in The Foundry verblijven helpen mee in de restauratie als ze dat willen.

Volgens de krant is het de eerste keer dat een soortgelijk project is opgezet in Spanje. In Frankrijk is er een project in een klooster dat veel lijkt op het coworking project van de Nederlander. Overigens is Dennis Schep van plan om in Andalusië iets soortgelijks op te zetten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.