Search
menu
Search

Nederlander maakt van een verlaten dorp in Galicië een ruimte voor coworking

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlander maakt van een verlaten dorp in Galicië een ruimte voor coworking

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LUGO – Nog niet zo lang geleden schreven we over een verlaten dorpje (meer een gehucht) in Galicië dat op de kerst-wenslijst stond van de actrice Gwyneth Paltrow. Dat dorpje werd later opgekocht door een gepensioneerd Nederlands echtpaar via de makelaar Aldeas Abandonadas Real Estate. Maar dat is niet het enige gehucht dat te koop staat of in handen van een Nederlander terecht is gekomen.

In het noorden van de provincie Lugo in Galicië, op zo’n 10 km van de kust, kocht de Nederlander Dennis Schep twee jaar geleden voor 175.000 een gehucht met de naam Ferrería dat 40 jaar geleden verlaten werd. Het ging om een dorpje van vijf gebouwen en een kapel die meer dan 200 jaar oud is en een grondstuk van 25 ha.

Twee jaar geleden begon Dennis Schep met zijn project om Ferrería om te toveren tot The Foundry, een coworking plaats waar academici, kunstenaars, artiesten en professionals naartoe kunnen komen om in alle rust projecten en ideeën uit te werken zonder zich zorgen te hoeven maken over bureaucratie, geld en haast. 

Men is nog volop bezig met de restauratie van diverse gebouwen maar het belangrijkste, water, elektriciteit en internet, is reeds aanwezig. Personen die in The Foundry verblijven helpen mee in de restauratie als ze dat willen.

Volgens de krant is het de eerste keer dat een soortgelijk project is opgezet in Spanje. In Frankrijk is er een project in een klooster dat veel lijkt op het coworking project van de Nederlander. Overigens is Dennis Schep van plan om in Andalusië iets soortgelijks op te zetten.

Ga naar de inhoud