Search
menu
Search

Algo de España – deel 117: Hahaha de kraanvogels komen op 13 oktober

Algo de España – deel 117: Hahaha de kraanvogels komen op 13 oktober
Beeld: ingezonden

Algo de España – deel 117: Hahaha de kraanvogels komen op 13 oktober

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag, maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Elke winter komen er 139.000 bij in Extremadura. Het trompet geluid dat ze maken is al van ver te horen. Ik zei vandaag tegen m’n schoonvader, ik heb de eerste al gezien. Siii zegt hij, die komen altijd op 13 oktober. Hahaha, ik weet toch echt zeker dat ze geen agenda in hun zak hebben.

Maar ik zag ze vliegen, letterlijk. De eerste grullas (spreek uit: groejaas met de G van gracias haha) – kraanvogels zijn weer gearriveerd. Ze hebben dan echt een tocht van 4000 kilometer gevlogen om hier te komen. 

Kraanvogels zijn ook verliefd op Extremadura

Ik denk dat de kraanvogels Extremadura net zo geweldig vinden als ik.

Als ze dan weer hier landen, dan is dat voor mij echt een teken dat we de winter in gaan. Het geluid van de grullas zal ik binnenkort eens laten horen tijdens mijn wandeling. Het klinkt als van die vervelende kinderverjaardagstoetertjes. Hoe enorm irritant die toetertjes ook zijn. Hoe geweldig ik het getetter van de kraanvogels vind. Wil je een keer ’s ochtends mee als ik de honden ga uitlaten? Volg dan ook www.facebook.com/supergoedspaansleren

Weer eens iets anders in je rijstveld

De kale rijstvelden zitten straks weer vol met kraanvogels hier in Los Guadalperales, wij wonen midden in een beschermd vogelgebied.  De foto boven het artikel kreeg ik van onze huisdokter. Hij is groot fan van kraanvogels. En aangezien ik een enorme kletskous ben, weet hij dat ik van alles post over onze geweldige leefomgeving.  

Ook ik kom hier al 27 jaar

Toch bijzonder dat de kraanvogels steeds weer op dezelfde plaats terugkomen, nu kom ik hier ook al 27 jaar, dus eigenlijk snap ik het wel. Maar ze lezen echt dat bordje niet op de foto, haha. Ik wel, want anders neem ik nog steeds de verkeerde afslag. Dat doe ik namelijk overal. Echt je wil niet weten hoe slecht ik in de weg vinden ben. Vroeger toen er nog geen mobieltjes, Google Maps en tomtoms waren, toen was het helemaal een drama met mij.

Dan moest ik op de kaart kijken. En dan zette ik de auto 10x aan de kant om mezelf weer even te oriënteren. Of ik schreef uit hoe ik de route moest rijden. Wat een ellende. Op een gegeven moment ben ik maar gestopt met naar Den Haag gaan, want ik kon nooit de Haagse Mart vinden. Echt een drama. 

Lang leve het internet

En als je kijkt naar de verschillen met vroeger. Ja, haha ineens heb je zo’n leeftijd dat je dat doet. En als ik daar nu over nadenk dan zie ik wel in hoe mijn leven veranderd is. Maar ook zo fijn dat je nu alles online kunt vinden. Dat ik met Google Maps overal moeiteloos heen rij. Alleen dit bespaart mij al liters diesel. 

Vroeger was een brief 3 weken onderweg

Vroeger, 27 jaar geleden, toen ik nog op Mallorca woonde, schreef ik een brief naar huis. Die deed er dan 3 weken over. Dus was het al oud nieuws op het moment dat de brief aan kwam. 

En nu sinds ik in Los Guadalperales woon met perfect internet zie ik het verschil en hoe geweldig dit is. Ik kan duizenden mensen helpen met mijn bedrijf. Ik kan iedereen snel en makkelijk Spaans leren met een Spaans iemand naast mij natuurlijk. Ik ben door social media altijd op de hoogte van het leven van mijn vrienden en familie. Heel veel voordelen. En het is toch heerlijk dat je zoveel hulp kunt krijgen op een snelle en makkelijke manier op welk vlak dan ook.

Spreek jij Spaans deze winter?

Wil jij over 30 uur Spaans spreken? Gewoon deze winter nog, dat is geen probleem met mijn lessen. En weet je waarom het je lukt? Omdat ik je 2 begeleiders geef, een Nederlandse en een Spaanse. En omdat ik je nooit laat verdwalen in de Spaanse grammatica. En omdat ik je alleen leer wat je nodig hebt in het Spaanse leven. 

Je onthoudt het supersnel door de kleine makkelijke stapjes die ik je geef. Succes gegarandeerd, ook al ben je 87 jaar. Lekker online vanuit je heerlijke stoel thuis. En altijd mijn hulp en levenslang toegang. Deze winter leren we allemaal Snel & Makkelijk Spaans op een leuke manier. www.supergoedspaansleren.nl/cursussen-overzicht/

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud