Search
menu
Search

Dit zijn de meest en minst betrouwbare automerken in Spanje

Dit zijn de meest en minst betrouwbare automerken in Spanje
Beeld: via canva.com

Dit zijn de meest en minst betrouwbare automerken in Spanje

Als je in Spanje een nieuwe auto wilt kopen, kun je terecht bij verschillende verenigingen of websites voor hulp bij het nemen van een beslissing. Een van deze verenigingen is de Spaanse Consumentenbond OCU, die de markt voortdurend analyseert om aanbevelingen te doen aan toekomstige kopers. De OCU heeft een lijst gepubliceerd met de automerken waarvan de modellen het minst vaak kapot gaan. Deze merken zijn dus de betrouwbaarste, terwijl de Consumentenbond ook de minst betrouwbare auto’s heeft gepubliceerd.

Een enquête van de OCU onder 52.430 autobestuurders in 5 Europese landen in 2022 heeft aangetoond dat Aziatische automerken het betrouwbaarst zijn. De enquête werd uitgevoerd op 326 verschillende modellen, waarbij de betrouwbaarheid werd beoordeeld op basis van het aantal defecten dat het voertuig heeft gehad, evenals de ernst van deze defecten.

Uit de enquête bleek dat Lexus opnieuw het betrouwbaarste automerk is. Het merk behaalde een betrouwbaarheidsscore van 95%. Dit betekent dat slechts 5% van de Lexus-modellen in de afgelopen twee jaar een defect heeft gehad. Subaru volgde op de tweede plaats met een score van 93%. Toyota eindigde op de derde plaats met een score van 91%. De top 5 werd afgesloten door Mitsubishi, Kia en Suzuki, die allemaal een score van 89% behaalden. SEAT was het enige Europese merk in de top 10. Het merk eindigde op de tiende plaats met een score van 87%.

De OCU heeft in 2022 een onderzoek uitgevoerd naar de betrouwbaarheid van automerken. Uit het onderzoek bleek dat het Amerikaanse merk Tesla onderaan de ranglijst staat. Tesla behaalde een betrouwbaarheidsindex van slechts 60 op 100. Dit betekent dat 40% van de Tesla-modellen in de afgelopen twee jaar een defect heeft gehad.

Tesla wordt gevolgd door het Italiaanse merk Alfa Romeo, met een score van 64 op 100. Na Tesla en Alfa Romeo staat het Britse merk Land Rover op de derde plaats met een betrouwbaarheidsindex van 64 op 100. Land Rover is vooral bekend om zijn terreinwagens. De top 5 wordt afgesloten door het Britse merk Jaguar en het Amerikaanse merk Chevrolet, beide met een betrouwbaarheidsindex van 68 op 100.

Ga naar de inhoud