skip to Main Content
Straatkatten voeren in Cádiz aan banden gelegd

Straatkatten voeren in Cádiz aan banden gelegd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁDIZ – Overal in Spanje zijn straatkatten te vinden en ook in de stad Cadiz heeft men last van dit probleem. Om enigszins controle te krijgen over het hoe en wat van de duizenden katten die op straat leven in Cádiz heeft de gemeente een nieuw systeem ontwikkeld waarbij men een speciale toestemming moet hebben om katten die op straat leven te voederen. Met andere woorden, alleen een gereduceerde groep mensen mag katten voeren en alle andere inwoners van de stad mogen dat niet meer doen.

Alle inwoners van de stad Cadiz die graag willen zorgen voor de straatkatten moeten vanaf nu een speciale kaart hebben om dat te mogen doen, de carné de alimentador de gatos. In samenwerking met de dierenopvangcentra van de stad en andere groepen die zorgen voor katten heeft de gemeente besloten nog maar 40 personen toestemming te geven om straatkatten te mogen voederen.

Naast de speciale afspraken die de gemeente al heeft met dierenartsen die tegen speciale prijzen of gratis katten steriliseren, moet er ook voor gezorgd worden dat de katten goede voeding krijgen om gezond te zijn. Daarom heeft de gemeente een speciale toestemming gegeven aan 40 personen om de katten die op straat leven te verzorgen. Andere inwoners van de stad mogen dat vanaf nu niet meer doen.

De verzorgers moeten aan diverse eisen voldoen zoals ingeschreven staan in het bevolkingsregister van Cádiz, ouder dan 18 jaar zijn en nooit in aanraking te zijn geweest met de autoriteiten vanwege dierenmishandeling of verwaarlozing.

De straatkatten verzorgers kunnen een aanvraag indienen bij de Delegación de Salud van de gemeente Cádiz waarna ze kans maken op een van de 40 passen die twee jaar geldig zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Heel goed, Emma. Wij hebben dat anderhalf jaar geleden ook gedaan m.b.v. een mevrouw die vangkooien heeft en dierenartsen zoekt die voor de helft van de normale prijs katten castreren. Op dat moment liepen er bij ons in de urbanisatie 12 katten, waarvan de meesten poezen waren. Het kost even wat, maar je ziet gewoon dat er daarna nooit meer jonge katjes worden geboren. Er zijn altijd wel buren die een financiële bijdrage willen doen, want iedereen baalt van de poep en stank van urine in zijn of haar tuin. Verder is het voor de poezen zelf ook zielig om steeds maar zwanger te zijn en te moeten bevallen. En voor het hele stel om zomer en winter op straat te moeten leven.

 2. Het schijnt dat iedere stad of dorp een speciaal “potje” heeft om zwerfkatten te kunnen castreren, helaas geven zij hier geen ruchtbaarheid aan.

 3. Er moet een gratis castratie programma komen!! Maar zolang het geld in eigen zak wordt gestoken bij de gemeenten komen er steeds meer katten bij!!

 4. De enige methode om overpopulatie aan banden te leggen is TNR. Trap Neuter and Return oftewel Vangen, Steriliseren/Castreren en terug zetten. Zolang dat niet gebeurt, blijven er altijd te veel.

 5. Als hier iedereen nu eens zijn eigen kat of kater zou laten castreren/steriliseren, dan zijn we al een stuk verder. Wij hebben om de 8 weken hier nestjes jonge katjes in de tuin van poezen van buren! Helaas krijg je ze niet te pakken want de moeders waken goed over hen. Ons huis stond een jaar leeg voor wij er kwamen wonen…..je krijgt ze niet meer weg.

  1. Al eens van vangkooien gehoord?
   Beschikbaar bij de talloze dierenbeschermers en dierenartsen.
   Kittens worden door onze dierenarts opgenomen en ter adoptie aangeboden.

 6. Samen met onze buren vangen wij de loslopende katten in de buurt .Brengen ze naar de dierenarts voor castratie en plaatsen de katten weer terug. Onze dierenarts heeft hiervoor een speciaal tarief.
  Het kost natuurlijk wel wat, maar……..verbeter de wereld en begin bij jezelf.

  1. Prachtig om dit te lezen.
   Wanneer ik in Spanje ben ga ik meteen kattenbrokjes kopen om de katjes te voederen en geef ook geld aan Engelse dames die er resideren en zich iedere dag, met een beurtrol, bekommeren om die lieve diertjes. Ook de dierenarts in de buurt zet iedere dag kommetjes proper water en kattenvoer.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken