Straatkatten voeren in Cádiz aan banden gelegd

Straatkatten voeren in Cádiz aan banden gelegd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – Overal in Spanje zijn straatkatten te vinden en ook in de stad Cadiz heeft men last van dit probleem. Om enigszins controle te krijgen over het hoe en wat van de duizenden katten die op straat leven in Cádiz heeft de gemeente een nieuw systeem ontwikkeld waarbij men een speciale toestemming moet hebben om katten die op straat leven te voederen. Met andere woorden, alleen een gereduceerde groep mensen mag katten voeren en alle andere inwoners van de stad mogen dat niet meer doen.

Alle inwoners van de stad Cadiz die graag willen zorgen voor de straatkatten moeten vanaf nu een speciale kaart hebben om dat te mogen doen, de carné de alimentador de gatos. In samenwerking met de dierenopvangcentra van de stad en andere groepen die zorgen voor katten heeft de gemeente besloten nog maar 40 personen toestemming te geven om straatkatten te mogen voederen.

Naast de speciale afspraken die de gemeente al heeft met dierenartsen die tegen speciale prijzen of gratis katten steriliseren, moet er ook voor gezorgd worden dat de katten goede voeding krijgen om gezond te zijn. Daarom heeft de gemeente een speciale toestemming gegeven aan 40 personen om de katten die op straat leven te verzorgen. Andere inwoners van de stad mogen dat vanaf nu niet meer doen.

De verzorgers moeten aan diverse eisen voldoen zoals ingeschreven staan in het bevolkingsregister van Cádiz, ouder dan 18 jaar zijn en nooit in aanraking te zijn geweest met de autoriteiten vanwege dierenmishandeling of verwaarlozing.

De straatkatten verzorgers kunnen een aanvraag indienen bij de Delegación de Salud van de gemeente Cádiz waarna ze kans maken op een van de 40 passen die twee jaar geldig zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.