Straatkatten voeren in Cádiz aan banden gelegd

Oeps ... foto ontbreekt!

Straatkatten voeren in Cádiz aan banden gelegd

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – Overal in Spanje zijn straatkatten te vinden en ook in de stad Cadiz heeft men last van dit probleem. Om enigszins controle te krijgen over het hoe en wat van de duizenden katten die op straat leven in Cádiz heeft de gemeente een nieuw systeem ontwikkeld waarbij men een speciale toestemming moet hebben om katten die op straat leven te voederen. Met andere woorden, alleen een gereduceerde groep mensen mag katten voeren en alle andere inwoners van de stad mogen dat niet meer doen.

Alle inwoners van de stad Cadiz die graag willen zorgen voor de straatkatten moeten vanaf nu een speciale kaart hebben om dat te mogen doen, de carné de alimentador de gatos. In samenwerking met de dierenopvangcentra van de stad en andere groepen die zorgen voor katten heeft de gemeente besloten nog maar 40 personen toestemming te geven om straatkatten te mogen voederen.

Naast de speciale afspraken die de gemeente al heeft met dierenartsen die tegen speciale prijzen of gratis katten steriliseren, moet er ook voor gezorgd worden dat de katten goede voeding krijgen om gezond te zijn. Daarom heeft de gemeente een speciale toestemming gegeven aan 40 personen om de katten die op straat leven te verzorgen. Andere inwoners van de stad mogen dat vanaf nu niet meer doen.

De verzorgers moeten aan diverse eisen voldoen zoals ingeschreven staan in het bevolkingsregister van Cádiz, ouder dan 18 jaar zijn en nooit in aanraking te zijn geweest met de autoriteiten vanwege dierenmishandeling of verwaarlozing.

De straatkatten verzorgers kunnen een aanvraag indienen bij de Delegación de Salud van de gemeente Cádiz waarna ze kans maken op een van de 40 passen die twee jaar geldig zijn.

Ga naar de inhoud