skip to Main Content
11 nieuwe dorpen op de lijst van Spanje’s mooiste dorpen
Pixabay

11 nieuwe dorpen op de lijst van Spanje’s mooiste dorpen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Spanje heeft er 11 nieuwe mooie dorpen bijgekregen die toegevoegd zijn bij de lijst van Pueblos más bonitas de España. Deze lijst wordt samengesteld door de organisatie met dezelfde naam en bestaat inmiddels uit 79 mooie dorpen.

Sinds 2011 heeft de stichting “Los pueblos más bonitos de España” ofwel de stichting “de mooiste dorpen van Spanje” op haar website en in de eigen toeristengids de mooiste dorpen van Spanje verzameld.

Experts van de stichting hebben gekeken naar dorpen die aan de strenge eisen moeten voldoen om op de steeds groeiende lijst vermeld te worden. Een van de belangrijkste eisen is dat er niet meer dan 15.000 inwoners zijn waardoor veel mooie Spaanse dorpen al afvallen.

Daarnaast wordt door de experts ook gekeken naar hoe de gevels er uitzien, hoe schoon het is, of er veel reclame te vinden is, hoe men omgaat met bloemen en planten, hoe men omgaat met het verkeer en de parkeerplaatsen

Dorpen

Spanje telt in totaal meer dan 18.935 dorpen die bij 8.116 gemeenten horen. Het gaat hier dan alleen om dorpen van meer dan 300 inwoners omdat alles daaronder niet echt als een dorp gezien wordt in Spanje maar meer als een “aldea” of gehucht.

Elk dorp heeft natuurlijk zo haar charme en schoonheid en het is voor eenieder weer een andere ervaring maar de stichting heeft een lijst van de 79 mooiste dorpen van Spanje weten samen te stellen.

Nieuw 2018

Dit jaar zijn er net zoals elk jaar rond deze tijd weer mooie dorpen bijgekomen. Het gaat om deze 11 dorpen:

Bonilla de la Sierra (Ávila)

Viniegra de Arriba (La Rioja)

Viniegra de Abajo (La Rioja)

Tazones (Asturië)

Níjar (Almería)

Carmona (Cantabrië)

San Martín de Trevejo (Cáceres)

Roda de Isábena (Huesca)

Setenil de las Bodegas (Cádiz)

Potes (Cantabrië)

Bagergue (Catalonië)

Deze 11 nieuwe dorpen zijn bij de reeds 68 dorpen die de afgelopen jaren deel zijn uit gaan maken van de lijst mooiste dorpen van Spanje bijgekomen.

[su_highlight background=”#cde2e5″]Welke van deze dorpen ken jij al en welke heb jij al eens bezocht?[/su_highlight]

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Wij vonden het 10 jaar geleden al verbazingwekkend, dat Setenil niet of nauwelijks in de reizigersboekjes genoemd wordt en nu nog steeds! Een prachtig dorpje gebouwd in een kloof, dat lang geleden ontstaan is door uitslijting door de toen nog snelstromende rivier. Onder de ontstane overhangende rotswanden zijn heel aparte huizen gebouwd. Heel inventief en zeer uniek. Niet ver van Malaga en Ronda. Ga snel kijken, zeker voordat de touroperators het opnemen in hun programma. Kwestie van tijd.

 2. Zo betoverend mooi als die dorpen zijn, zo afschuwelijk is de huidige vorm van Spaanse urbanisatie….
  Jammer.

 3. Schitterende foto’s uit Spanje,met een rijke architectuur uit de middeleeuwen.Met ook een duidelijke verschil tussen Zuid en Noord West Spanje.Tijdens mijn camino Ruta de via Plata vanaf Sevilla naar Santiago de Compostella,zijn we ook door Candelario gekomen of bezocht.Er is in Spanje meer te zien,zie je wel.

 4. Ooit 🙂 studeerde ik in Santander. Toen bezocht ik ook Potes en Carmona. Geweldig, beiden. Wat een herinneringen. Espana te mata…
  Dank voor in de informatie

 5. Ik woon in één van die mooiste dorpen…. ik vraag me wel af of er na de toekenning van het zijn van één van de mooiste dorpen nog ooit iemand controleert of het dorp nog steeds aan de eisen voldoet.

  Behalve in mijn eigen dorp Miranda del Castañar ben ik ook in Mogarraz, La Alberca, Ciudad Rodrigo en Candelario geweest.
  Zeker de moeite van het bezoeken waard!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken