Attentie: Catalaanse manifestanten blokkeren AP-7 snelweg in Tarragona (UPDATE)

Attentie: Catalaanse manifestanten blokkeren AP-7 snelweg in Tarragona
Beeld: CDR Cambrils / Twitter

Attentie: Catalaanse manifestanten blokkeren AP-7 snelweg in Tarragona (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – In het zuiden van de provincie Tarragona in Catalonië op de AP-7 snelweg ter hoogte van de gemeente l’Ampolla hebben manifestanten van de zogenaamde CDR beweging de weg geblokkeerd. In de regionale krant wordt gesproken over zo’n 200 manifestanten die gekleed met gele hesjes en sommige van hen met hun gezicht bedekt banden en ander materiaal op de snelweg hebben gelegd.
UPDATE: De aanwezige leden van de CDR hebben zaterdagavond na 15 uur van protest besloten de blokade op te heffen. In eerst instantie was er geen einddatum vastgesteld en wilde men zelfs gaan overnachten op de snelweg maar later werd toch besloten weg te gaan.

Onder de noemer “’El poble mana, el govern obeeix! República ara” ofwel “het dorp regeert, de regering moet luisteren! Republiek” hebben zo’n 200 leden van de Comités en Defensa de la República (CDR) sinds zaterdagmorgen 7 uur de AP-7 snelweg in het zuiden van de provincie Tarragona bij l’Ampolla geblokkeerd.

Vanwege deze actie en blokkade in beide rijrichtingen zijn er al lange files ontstaan en neemt de spanning toe tussen km 307 en 311. Personen die van deze snelweg gebruik moeten maken wordt aangeraden om gebruik te maken van de N-340 weg.

Op dit moment is de Catalaanse politie en zijn de agenten van de Brigada Mòbil (Brimo) aanwezig maar heeft men nog niets gedaan. Dit zal waarschijnlijk zijn omdat er afgelopen donderdag veel problemen waren tussen de CDR en de Mossos d’Esquadra politie wat tot een politieke discussie heeft geleid.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.