Attentie: Catalaanse manifestanten blokkeren AP-7 snelweg in Tarragona (UPDATE)

Oeps ... foto ontbreekt!

Attentie: Catalaanse manifestanten blokkeren AP-7 snelweg in Tarragona (UPDATE)

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – In het zuiden van de provincie Tarragona in Catalonië op de AP-7 snelweg ter hoogte van de gemeente l’Ampolla hebben manifestanten van de zogenaamde CDR beweging de weg geblokkeerd. In de regionale krant wordt gesproken over zo’n 200 manifestanten die gekleed met gele hesjes en sommige van hen met hun gezicht bedekt banden en ander materiaal op de snelweg hebben gelegd.
UPDATE: De aanwezige leden van de CDR hebben zaterdagavond na 15 uur van protest besloten de blokade op te heffen. In eerst instantie was er geen einddatum vastgesteld en wilde men zelfs gaan overnachten op de snelweg maar later werd toch besloten weg te gaan.

Onder de noemer “’El poble mana, el govern obeeix! República ara” ofwel “het dorp regeert, de regering moet luisteren! Republiek” hebben zo’n 200 leden van de Comités en Defensa de la República (CDR) sinds zaterdagmorgen 7 uur de AP-7 snelweg in het zuiden van de provincie Tarragona bij l’Ampolla geblokkeerd.

Vanwege deze actie en blokkade in beide rijrichtingen zijn er al lange files ontstaan en neemt de spanning toe tussen km 307 en 311. Personen die van deze snelweg gebruik moeten maken wordt aangeraden om gebruik te maken van de N-340 weg.

Op dit moment is de Catalaanse politie en zijn de agenten van de Brigada Mòbil (Brimo) aanwezig maar heeft men nog niets gedaan. Dit zal waarschijnlijk zijn omdat er afgelopen donderdag veel problemen waren tussen de CDR en de Mossos d’Esquadra politie wat tot een politieke discussie heeft geleid.

Ga naar de inhoud