Antonio Banderas beste Europese acteur vanwege ‘Dolor y Gloria’

Antonio Banderas beste Europese acteur vanwege ‘Dolor y Gloria’
Beeld: YouTube

MÁLAGA – Het zijn gouden tijden voor de uit Málaga komende internationaal bekende acteur Antonio Banderas. Banderas opende recent zijn theater in zijn geboortestad met de show ‘A Chorus Line’ en was de ere-burger om de kerstverlichting aan te doen in de Calle Larios in Málaga. Nu is hij ook gekozen tot de beste Europese acteur voor zijn rol in de Pedro Almodóvar film ‘Dolor y Gloria’.

De Spaanse acteur kon zelf de European Film Awards 2019 prijs niet in ontvangst nemen in Berlijn en vroeg of de filmregisseur Pedro Almodóvar de trofee meer naar Spanje wilde nemen. Het is ook Almodóvar die verantwoordelijk is voor de film waarmee Antonio Banderas zijn Europese prijs wist te winnen.

‘Dolor y Gloria’ of ‘Pain and Glory’ van Pedro Almodóvar wist tijdens het 32e gala de prijs voor beste film (dat werd The Favourite) mis te lopen maar de film kreeg nog een andere prijs voor European Production Design.

Spanje kreeg nog een andere prijs voor beste animatiefilm, te weten ‘Buñuel in the labyrinth of the turtles’ (Buñuel en el laberinto de las tortugas) wat een coproductie is tussen Spanje en Nederland.

In de Almodóvar film vertolken naast Antonio Banderas ook Asier Etxeandia, Penélope Cruz, Julieta Serrano en de populaire zangeres Rosalia rollen. De film van Pedro Almodóvar zal ook Spanje vertegenwoordigen bij de 92e Oscars uitreiking op 9 februari 2020 in de Verenigde Staten. Voor de Spaanse filmregisseur is het de vijfde keer dat een van zijn films mee doet aan de Oscars. 

‘Dolor y Gloria’ of ‘Pain and Glory’ in het Engels is te zien bij o.a. Netflix.

Verhaal

Salvador Mallo is een regisseur die over zijn hoogtepunt heen is en met pijn, depressies en angsten kampt. Enkele persoonlijke reünies, een door hem geschreven theatermonoloog en heroïne, die hij neemt om zijn fysieke pijn te verzachten, brengen een reeks oude herinneringen naar boven. Zo blikt hij terug op onder meer zijn jeugd, zijn band met zijn moeder, zijn religieuze opvoeding, zijn seksualiteit en grote liefdes.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
abuela

Ik heb deze film in een filmhuis in Nederland gezien en was helemaal enthousiast, betoverd door de prachtige beelden ook.
Echt een aanrader. Trouwens niet voor heel jonge mensen, want die vinden de film te traag. Voor mij was dit juist welkom zodat je echtra kon genieten van de fenomenale beelden.

Koos

Je hebt films en je hebt docu´s voor het mooie kijk je naar een docu en voor wat aktie en plezier naar een film. Als een film op een docu begint te lijken hoeft het van mij al niet meer.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.