Airbnb moet in Barcelona bijna 1.000 illegale appartementen verwijderen

Airbnb moet in Barcelona bijna 1.000 illegale appartementen verwijderen
Beeld: Pixabay

Airbnb moet in Barcelona bijna 1.000 illegale appartementen verwijderen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft Airbnb opdracht gegeven bijna 1.000 illegale of appartementen met administratieve problemen van het online verhuurplatform te verwijderen. Volgens de gemeente van burgemeester Ada Colau die al eerder de oorlog heeft verklaard aan Airbnb, lijkt het erop dat deze appartementen legaal zijn en de juiste vergunningen hebben maar dat blijkt niet te kloppen.

In totaal gaat het om 969 appartementen die ogenschijnlijk legaal maar met onregelmatigheden aangeboden worden via het online verhuurplatform van Airbnb. De gemeente heeft het platform gevraagd deze advertenties onmiddellijk te verwijderen en in de toekomst beter te controleren.

Het gaat in dit geval om 524 appartementen die zonder of met een valse vergunning worden aangeboden op Airbnb. Daarnaast wordt gesproken van de verhuur van 445 losse kamers in appartementen/woningen die daarna dienst doen als illegaal pension of mini-hotel (hostel).

Sinds 2017 heeft de gemeente Barcelona opdracht gegeven 11.714 illegaal aangeboden appartementen en andere woonobjecten van verschillende verhuurplatformen te verwijderen waarvan 9.770 op Airbnb wat dus 8 van de 10 illegale appartementen zijn. 

Datzelfde jaar kreeg Airbnb van de gemeente Barcelona een boete van 600.000 euro vanwege vermeende onregelmatigheden bij de verhuur van appartementen etc. in Barcelona.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.