Javea krijgt Europa’s eerste bosbrand vlucht-platform in zee

Javea krijgt Europa’s eerste bosbrand vlucht-platform in zee
Beeld: Cala de la Granadella / Diego Delsa, Wikimedia

Javea krijgt Europa’s eerste bosbrand vlucht-platform in zee

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De gemeente Javea heeft een nieuw plan aangenomen wat betreft de bescherming van de natuur en de personen bij de stranden en baaien van Granadella en Portitxol. Het gaat om speciale maatregelen en acties die genomen worden en die moeten dienen om ten eerste natuur- en bosbranden te voorkomen en ten tweede om de aanwezige strandgangers in geval van een grote natuurbrand te beschermen.

Javea is met dit nieuwe ‘plan de autoprotección’ de eerste gemeente die met een zelfbeschermingsplan komt. De reden voor dit plan is de natuur- en bosbrand bij het strand van Granadella in september 2016 toen er 812 hectare natuur werd verwoest en er tientallen aanwezigen op het strand via de zee en lucht gered moesten worden om aan de vlammenzee te ontsnappen.

Om toekomstige bosbranden te voorkomen heeft het bedrijf Medi XXI een strategie bedacht die bestaat uit o.a. het schoonmaken van de zone, het aanbrengen van grote water sproei installaties, het installeren van videocamera’s en het verbeteren van de toegangsweg.

Maar men wil ook een platform van grote dimensies in zee installeren waar strandgangers naartoe kunnen zwemmen in geval van een bosbrand waardoor de wegen zijn geblokkeerd en men geen kant meer op kan.  

De baaien en stranden die te maken krijgen met deze zelfbeschermingsmaatregelen zijn die van Granadella en Portitxol (Barraca). Deze baaien zijn omringd door een bos wat snel vlambaar is in de warme zomermaanden wanneer er veel strandgangers op deze populaire stranden te vinden zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.