Ondanks corona-crisis toch 750.000 bezoekers La Alhambra

Ondanks corona-crisis toch 750.000 bezoekers La Alhambra
Beeld: Freepik

Ondanks corona-crisis toch 750.000 bezoekers La Alhambra

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Tot en met de maand oktober en ondanks de corona-crisis, de noodtoestanden en reisrestricties heeft het La Alhambra in Granada dit jaar toch meer dan 750.000 bezoekers mogen ontvangen. Dat is veel minder dan de 2,3 miljoen bezoekers gedurende de eerste 10 maanden van 2019 maar toch een hoog aantal nationale en internationale bezoekers gezien de pandemie.

In totaal zijn er tussen 1 januari en 31 oktober dit jaar 755.800 bezoekers geweest in het door corona gedomineerde jaar. En dat is een hoog aantal gezien alle corona-maatregelen zoals dat het La Alhambra twee keer gedurende lange tijd gesloten moest worden en de beperkingen zoals de lagere toegestane capaciteit aan bezoekers en openingstijden.

Tussen 13 maart en 17 juni was het La Alhambra vanwege de eerste noodtoestand gesloten, iets wat herhaald werd tussen 10 en 23 november dit jaar. In de maand februari kwamen er 180.155 bezoekers naar het La Alhambra en in in de eerste twee weken van maart daalde dat naar 69.261 bezoekers. 

Uiteindelijk wist het La Alhambra in de augustusmaand toch weer 115.962 bezoekers te ontvangen wat minder dan de helft is van de 259.935 ontvangen bezoekers in augustus 2019.

Het La Alhambra is ondanks alle beperkingen toch het meest bezochte monument in Andalusië gevolgd door La Sinagoga de Córdoba met 116.585 bezoekers gedurende de eerste tien maanden dit jaar. 

Sinds 1 december is het La Alhambra na de lokale lockdown in Granada weer open gegaan. Vanwege de regionale lockdowns in heel Spanje is het niet mogelijk om naar het La Alhambra te reizen en dus zullen de eindejaarscijfers niet veel verschillen van de cijfers tot eind oktober.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.