Tunnel M-30 snelweg Madrid afgesloten om hond te redden

Tunnel M-30 snelweg Madrid afgesloten om hond te redden
Beeld: Policía Municipal Madrid / Twitter

Tunnel M-30 snelweg Madrid afgesloten om hond te redden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Policía Municipal van de Spaanse hoofdstad Madrid heeft op maandag een van de tunnels op de drukke M-30 snelweg bij Madrid afgesloten. Dat deed de stadspolitie niet omdat er een ongeluk had plaatsgevonden maar omdat een grote hond zich tussen de snel rijdende auto’s bevond. 

De hond waarvoor honderden automobilisten urenlang in een file stonden is Sira, een 10 jaar oude en grote hond die enkele dagen daarvoor was ontsnapt. De hond dwaalde al enige tijd rond in de buurt van de M-30 snelweg maar toen de agenten via de videocamera’s zagen dat de hond zich op het wegdek tussen de auto’s bevond besloot men over te gaan tot actie.

Een van de tunnels op de M-30 snelweg die deze weg met de A-5 verbindt werd afgesloten zodat de agenten de verdwaalde hond konden redden. Ten eerste deed men dat natuurlijk om de hond in leven te houden maar de loslopende Sira was ook een gevaar voor de automobilisten.

Nadat de hond veilig en wel gered kon worden werd hij naar een dierenarts gebracht voor controle en daarna teruggeven aan de familie waar Sira woont.

Ga naar de inhoud