Search
menu
Search

Vijf van de tien drukst bezochte stranden ter wereld zijn in Spanje te vinden

Vijf van de tien drukst bezochte stranden ter wereld zijn in Spanje te vinden
Beeld: via canva.com

Vijf van de tien drukst bezochte stranden ter wereld zijn in Spanje te vinden

Spanje heeft vijf van de tien populairste stranden wereldwijd, met Mallorca als koploper dankzij drie vermelde stranden: Cala Agulla op nummer één, gevolgd door Cala Gran en Cala Domingos. Deze stranden, gelegen aan Mallorca’s oostkust, trekken talloze bezoekers. Op het Spaanse vasteland vinden we Playa de Llevant in Salou en Playa de La Granadella in Jávea, die respectievelijk de tweede en de tiende plaats innemen op de lijst van FloridaPanhandle.

Spanje heeft een kustlijn van meer dan 8000 kilometer en is daarmee een van de populairste strandbestemmingen ter wereld. Op het vasteland van Spanje zijn er ongeveer 2000 stranden, op de Balearen ongeveer 1500 en op de Canarische Eilanden ongeveer 500.

De meeste stranden in Spanje zijn zandstranden, maar er zijn ook veel kiezelstranden en stenen stranden. De zandstranden zijn meestal te vinden aan de kusten van Andalusië, Valencia en Catalonië. De kiezelstranden zijn vooral te vinden aan de kusten van Galicië en Asturië. De stenen stranden zijn vooral te vinden aan de kusten van Baskenland en Cantabrië.

Spanje heeft een strand voor iedereen. Van lange, brede zandstranden voor families tot kleine, beschutte baaitjes voor rustzoekers. Er zijn stranden met helderblauw water en stranden met kristalhelder water. Er zijn stranden met veel faciliteiten en stranden die nog ongerept zijn.

  • cala agulla
  • playa llevant
  • cala domingos
  • cala gran 1
  • granadella

Vijf drukst bezochte stranden

Cala Agulla, het drukst bezochte strand ter wereld volgens deze studie, ligt dicht bij het toeristische centrum van Cala Rajada op Mallorca en is een natuurlijk gebied dat in 1991 door de regionale overheid op de Balearen als bijzonder interessant werd verklaard. Het staat bekend om zijn turquoise water en is ideaal voor snorkelen en andere wateractiviteiten.

Playa de Llevant, het op één na drukst bezochte strand, is het langste strand van de kustgemeente Salou aan de Costa Dorada, met een lengte van 1200 meter, en ligt in het centrum van de drukke en populaire badplaats. Het heeft een Blauwe Vlag en een Q-vlag voor kwaliteit, wat betekent dat het alle belangrijke diensten biedt.

Cala Gran in Cala d’Or (Santanyí) op Mallorca staat ook bekend om zijn turquoise wateren, net als Cala Agulla. Het is nummer 5 in de top 10 van FloridaPanhandle en is niet erg groot (40 meter), maar heeft alle nodige diensten voor strandgangers. In tegenstelling tot andere stranden in de ranglijst, combineert het zand met rotsen en wordt het omgeven door een dennenbos.

Cala Domingos, het zesde drukst bezochte strand, kenmerkt zich door zijn witte, fijne zand. Het is 150 meter breed en ligt bijna vijf kilometer van het centrum van Calas de Mallorca. De diensten zijn hier basic, maar omvatten een restaurant en reddingsdiensten.

Playa La Granadella in Jávea (Alicante) aan de Costa Blanca doet denken aan de afgelegen baaien aan de oostkust van Mallorca. Het ligt ongeveer een kilometer van de kaap van Naos en biedt goede diensten en wordt omgeven door een dennenbos. Lokale bewoners zeggen dat het vanwege de unieke geografie een van de best ventilerende stranden in het gebied is, wat vooral in het heetste deel van het jaar wordt gewaardeerd.

Ga naar de inhoud