Spaans paspoort op vijf na krachtigste ter wereld

Spaanse paspoort op vijf na krachtigste ter wereld
Beeld: 123rf

MADRID – Het Spaans paspoort staat volgens de Henly Passport Index 2020 op een vijfde plaats wat inhoudt dat het paspoort voor de Spanjaarden het vijfde krachtigste ter wereld is. Met het Spaans paspoort kunnen de Spanjaarden 187 landen zonder visum bezoeken. In de editie van vorig jaar stond Spanje ook op de vijfde plaats. Spanje staat nog steeds boven de Nederlandse en Belgische paspoorten.

Terwijl men met het Nederlands paspoort zonder visum kan reizen naar 185 landen (plaats 7) en in het geval van een Belgisch paspoort naar 184 landen (plaats 8) kunnen de Spanjaarden met hun paspoort zonder de noodzaak van een visum naar 187 landen reizen, goed voor een vijfde plaats op de lijst.

Spanje staat op een gedeelde vijfde plaats met Luxemburg en Denemarken terwijl men met een paspoort uit Italië en Finland naar 188 landen kan reizen (plaats 4), met een Duits en Zuid-Koreaans paspoort naar 189 landen (plaats 3), met een Singapore paspoort naar 190 landen (plaats 2) en met een Japans paspoort naar 191 landen (plaats 1).

Met het Spaans paspoort zijn er 39 landen waar men een visum voor nodig heeft terwijl dat er 41 zijn voor het Nederlands paspoort en 42 voor het Belgisch paspoort.

Bekijk alle gegevens hier.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

4
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Anoniem

kann leider kein holländisch

Anton

Ja “ad”, daar heb je helemaal gelijk aan. Daarentegen zou Spaans fascisme een model voor Europa moeten zijn. (Niet dus.)

ad

Dan willen ze in België de les spelen aan Spanje. Alsook Europees gerechtshof met zijn twee oude vrouwen en 1 oude man, als je door de tachtig ben is het niet verantwoord dat je nog een auto bestuurt, laat staan een gerechts uitspraak maakt.

delabiej1rsca@hotmail.com

In 1945 werd de Waalse nazi-leider van “Rex” Léon Degrelle in Brussel ter dood veroordeeld. Hij vluchtte naar Spanje. België vroeg jarenlang tevergeefs om zijn uitlevering, ook na de dood van Franco. En tijd hadden de Spanjaarden genoeg. Degrelle overleed in 1994 in Malaga. Maar dat verhaal was buiten België en Spanje weinig gekend. Wellicht herinneren de twee oude vrouwen en de oude man van het Europees gerechtshof zich dat wel.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.