Spaans paspoort op vijf na krachtigste ter wereld

Spaanse paspoort op vijf na krachtigste ter wereld
Beeld: 123rf

MADRID – Het Spaans paspoort staat volgens de Henly Passport Index 2020 op een vijfde plaats wat inhoudt dat het paspoort voor de Spanjaarden het vijfde krachtigste ter wereld is. Met het Spaans paspoort kunnen de Spanjaarden 187 landen zonder visum bezoeken. In de editie van vorig jaar stond Spanje ook op de vijfde plaats. Spanje staat nog steeds boven de Nederlandse en Belgische paspoorten.

Terwijl men met het Nederlands paspoort zonder visum kan reizen naar 185 landen (plaats 7) en in het geval van een Belgisch paspoort naar 184 landen (plaats 8) kunnen de Spanjaarden met hun paspoort zonder de noodzaak van een visum naar 187 landen reizen, goed voor een vijfde plaats op de lijst.

Spanje staat op een gedeelde vijfde plaats met Luxemburg en Denemarken terwijl men met een paspoort uit Italië en Finland naar 188 landen kan reizen (plaats 4), met een Duits en Zuid-Koreaans paspoort naar 189 landen (plaats 3), met een Singapore paspoort naar 190 landen (plaats 2) en met een Japans paspoort naar 191 landen (plaats 1).

Met het Spaans paspoort zijn er 39 landen waar men een visum voor nodig heeft terwijl dat er 41 zijn voor het Nederlands paspoort en 42 voor het Belgisch paspoort.

Bekijk alle gegevens hier.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

4 reacties op “Spaans paspoort op vijf na krachtigste ter wereld”

  1. Ja “ad”, daar heb je helemaal gelijk aan. Daarentegen zou Spaans fascisme een model voor Europa moeten zijn. (Niet dus.)

  2. Dan willen ze in België de les spelen aan Spanje. Alsook Europees gerechtshof met zijn twee oude vrouwen en 1 oude man, als je door de tachtig ben is het niet verantwoord dat je nog een auto bestuurt, laat staan een gerechts uitspraak maakt.

    1. In 1945 werd de Waalse nazi-leider van “Rex” Léon Degrelle in Brussel ter dood veroordeeld. Hij vluchtte naar Spanje. België vroeg jarenlang tevergeefs om zijn uitlevering, ook na de dood van Franco. En tijd hadden de Spanjaarden genoeg. Degrelle overleed in 1994 in Malaga. Maar dat verhaal was buiten België en Spanje weinig gekend. Wellicht herinneren de twee oude vrouwen en de oude man van het Europees gerechtshof zich dat wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dag/nacht
Scroll naar top

Vanwege technische problemen bij de nieuwsbrief provider is de editie van 4 juni (nog) niet verstuurd. Excuses.

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.