Spaans paspoort op vijf na krachtigste ter wereld (2020)

Spaanse paspoort op vijf na krachtigste ter wereld
Beeld: 123rf

Spaans paspoort op vijf na krachtigste ter wereld (2020)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaans paspoort staat volgens de Henly Passport Index 2020 op een vijfde plaats wat inhoudt dat het paspoort voor de Spanjaarden het vijfde krachtigste ter wereld is. Met het Spaans paspoort kunnen de Spanjaarden 187 landen zonder visum bezoeken. In de editie van vorig jaar stond Spanje ook op de vijfde plaats. Spanje staat nog steeds boven de Nederlandse en Belgische paspoorten.

Terwijl men met het Nederlands paspoort zonder visum kan reizen naar 185 landen (plaats 7) en in het geval van een Belgisch paspoort naar 184 landen (plaats 8) kunnen de Spanjaarden met hun paspoort zonder de noodzaak van een visum naar 187 landen reizen, goed voor een vijfde plaats op de lijst.

Spanje staat op een gedeelde vijfde plaats met Luxemburg en Denemarken terwijl men met een paspoort uit Italië en Finland naar 188 landen kan reizen (plaats 4), met een Duits en Zuid-Koreaans paspoort naar 189 landen (plaats 3), met een Singapore paspoort naar 190 landen (plaats 2) en met een Japans paspoort naar 191 landen (plaats 1).

Met het Spaans paspoort zijn er 39 landen waar men een visum voor nodig heeft terwijl dat er 41 zijn voor het Nederlands paspoort en 42 voor het Belgisch paspoort.

Bekijk alle gegevens hier.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.