Wordt Spanje de favoriete bestemming in 2020?

Wordt Spanje de favoriete bestemming in 2020?
Beeld: Adobe Stock

Wordt Spanje de favoriete bestemming in 2020?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens het Nederlandse travel magazine TravelXL zal Spanje ook dit jaar weer een van de meest favoriete zonbestemmingen gaan worden voor de Nederlandse vakantiegangers. Een eigen onderzoek laat zien dat 21% kiest voor Spanje gevolgd door Griekenland, Italië en Turkije.

De TravelXL vakantie-enquête 2020 (met meer dan 3.900 deelnemers) geeft aan wat veel Nederlandse vakantiegangers als favoriete zomerbestemming zien. Uit dit onderzoek blijkt dat Spanje met 21% bovenaan het wensenlijstje staat. Griekenland staat met 12% op een tweede plaats op diezelfde lijst gevolgd door Italië met 7% en pas daaronder Turkije met 5%.

In hetzelfde onderzoek geven de deelnemers aan dat de zomervakantie met 45% de meest geboekte vakantie is. Deze wordt gevolgd door een verre rondreis buiten Europa met 15%, een stedentrip met 13% en een rondreis binnen Europa met 9%.

Als vervoermiddel kiest 79% voor het vliegtuig gevolgd door 14% met de eigen auto, 2 % met een touringcar en 2% met een cruiseschip.

Wat ook opvalt is dat uit de TravelXL vakantie-enquête 2020 blijkt dat slechts 15% van de vakantiegangers (deelnemers aan de enquête) zegt rekening te houden met het milieu tijdens de vakantie. 34% zegt daar geen rekening mee te houden, 44% geeft aan dat dit beperkt is terwijl 5% zegt bereid is om voor het milieu 1% meer te betalen in de reissom.

Bekijk alle informatie en de complete lijst van favoriete vakantiebestemmingen op de website van TravelXL.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.