Wordt Spanje de favoriete bestemming in 2020?

Wordt Spanje de favoriete bestemming in 2020?
Beeld: Adobe Stock

Wordt Spanje de favoriete bestemming in 2020?

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens het Nederlandse travel magazine TravelXL zal Spanje ook dit jaar weer een van de meest favoriete zonbestemmingen gaan worden voor de Nederlandse vakantiegangers. Een eigen onderzoek laat zien dat 21% kiest voor Spanje gevolgd door Griekenland, Italië en Turkije.

De TravelXL vakantie-enquête 2020 (met meer dan 3.900 deelnemers) geeft aan wat veel Nederlandse vakantiegangers als favoriete zomerbestemming zien. Uit dit onderzoek blijkt dat Spanje met 21% bovenaan het wensenlijstje staat. Griekenland staat met 12% op een tweede plaats op diezelfde lijst gevolgd door Italië met 7% en pas daaronder Turkije met 5%.

In hetzelfde onderzoek geven de deelnemers aan dat de zomervakantie met 45% de meest geboekte vakantie is. Deze wordt gevolgd door een verre rondreis buiten Europa met 15%, een stedentrip met 13% en een rondreis binnen Europa met 9%.

Als vervoermiddel kiest 79% voor het vliegtuig gevolgd door 14% met de eigen auto, 2 % met een touringcar en 2% met een cruiseschip.

Wat ook opvalt is dat uit de TravelXL vakantie-enquête 2020 blijkt dat slechts 15% van de vakantiegangers (deelnemers aan de enquête) zegt rekening te houden met het milieu tijdens de vakantie. 34% zegt daar geen rekening mee te houden, 44% geeft aan dat dit beperkt is terwijl 5% zegt bereid is om voor het milieu 1% meer te betalen in de reissom.

Bekijk alle informatie en de complete lijst van favoriete vakantiebestemmingen op de website van TravelXL.

Ga naar de inhoud