Twee doden door slechte weer en overstroomde rivier in Mijas

Twee doden door slechte weer en overstroomde rivier in Mijas
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – In Mijas zijn twee inzittenden van een personenwagen om het leven gekomen toen deze terecht kwam in een rivier. De rivier was vanwege het slechte weer en hevige neerslag overvol. Twee andere inzittenden konden de auto op tijd verlaten.

Het noodweer in Spanje heeft in totaal het leven gekost van vier personen waarvan twee in Madrid vanwege de hevige sneeuwval en twee in de provincie Málaga vanwege de hevige regenval. In alle vier de gevallen heeft het te maken met de gevolgen van storm Filomena.

Een man en een vrouw van beiden ongeveer 50 jaar zijn zaterdagnacht om het leven gekomen nadat ze compleet verrast werden door het snel stijgende water in de rivier Río Fuengirola in een gebied dat Esparragal heet bij Mijas aan de Costa del Sol, provincie Málaga. 

Het tweetal zat samen met twee 30-jarige personen in een personenwagen. De jongere man en vrouw konden op eigen gelegenheid de auto verlaten maar de oudere man en vrouw konden niet op tijd uit hun voertuig komen en verdronken in het wassende water.

Het lichaam van de vrouw werd rond 4.00 zaterdagmorgen in de auto gevonden. Rond 10.20 uur zaterdagmorgen kon de brandweer uiteindelijk ook het lichaam van de verdronken man vinden, op zo’n 300 meter van de auto verwijdert. 

Het is nog onduidelijk of de personenwagen in het water terecht kwam omdat men probeerde de rivierbedding over te steken of dat ze naar het snel stijgende water kwamen kijken en daarna in de rivier terecht kwamen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.