Spaans paspoort het derde krachtigste ter wereld in 2022

Spaans paspoort op drie na krachtigste ter wereld in 2022
Beeld: 123rf

Spaans paspoort het derde krachtigste ter wereld in 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het Spaans paspoort staat volgens de Henly Passport Index 2021 op een derde plaats wat inhoudt dat het paspoort voor de Spanjaarden het derde krachtigste ter wereld is. Met het Spaans paspoort kunnen de Spanjaarden 189 landen zonder visum bezoeken, 2 meer dan in 2020. In de editie van 2020 stond Spanje nog op de vijfde plaats. Spanje staat nog steeds boven de Nederlandse en Belgische paspoorten.

Terwijl men met het Nederlands paspoort zonder visum kan reizen naar 187 landen (plaats 5) en in het geval van een Belgisch paspoort naar 186 landen (plaats 6) kunnen de Spanjaarden met hun paspoort zonder de noodzaak van een visum naar 189 landen reizen, goed voor een derde plaats.

Spanje staat op een gedeelde derde plaats met Finland, Italië en Luxemburg terwijl men met een Duits en Zuid-Koreaans paspoort naar 190 landen (plaats 2) en met een paspoort uit Singapore en Japans naar 191 landen (plaats 1) kan reizen. 

Met het Spaans paspoort zijn er 38 landen (van de 227) waar men een visum voor nodig heeft terwijl dat er 40 zijn voor het Nederlands paspoort en 41 voor het Belgisch paspoort.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.